La Diputació de Valencia obri la convocatòria perquè els municipis sol·liciten la seua participació en les campanyes d’activitats culturals

La Diputació de València, a través de l’àrea de Cultura, porta avant diverses campanyes d’activitats culturals, ‘Les Arts Volant’, ‘D’Arrel’, ‘Escena Erasmus’, ‘Etnomusic’, ‘Escalante en gira’ i ‘Música en construcció’, a través de les quals difon la cultura en les diferents comarques valencianes.

Estes actuacions tenen com a objectiu acostar diverses expressions culturals complementàries als municipis, tot això amb una vocació supramunicipal, arribant a una major extensió territorial i amb una programació de qualitat.

L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província la convocatòria per al procés de selecció dels municipis i entitats menors que participaran en les activitats culturals organitzades per la Diputació. El termini de presentació de sol·licituds és del 14 de novembre al 4 de desembre de 2023, i els ajuntaments i entitats locals menors de la província de València interessats podran presentar la seua sol·licitud de col·laboració a través https://www.sede.dival.es, carpeta de Ayuntamientos/otros trámites.

“La cultura en tots els carrers de les nostres comarques perquè totes elles compten amb una programació variada i de qualitat. Eixe és l’objectiu de la Diputació que presidix Vicent Mompó”, ha apuntat el diputat de Cultura, Paco Teruel. En este sentit, ha posat l’accent en la necessitat de “garantir l’equilibri territorial i democratitzar l’accés a la cultura”. I és que, “els veïns i veïnes dels nostres pobles tenen el mateix dret que la gent de les nostres ciutats a tindre una cultura de qualitat al seu abast, per això cal exercir la solidaritat territorial i cultural”, ha assenyalat.

Per part seua, el cap del Servei de Cultura, Josep Vidal, ha assenyalat que el programa d’activitats culturals en col·laboració amb els municipis “té en compte molts criteris com el del despoblament, la dispersió local i altres que, analitzats per una comissió tècnica, tracten de fer justícia en l’accés a la cultura”.

Així mateix, Vidal ha valorat també l’interés dels municipis per participar en el programa, i ha destacat que “des de la seua primera convocatòria, el projecte ha anat creixent en interés per part dels municipis valencians”. Quant a les novetats, ha ressaltat que fa dos anys es van incorporar actuacions de ‘Etnomusic’, i “enguany també formen part de l’oferta d’activitats ‘Escalante en gira’ i ‘Música en construcció’, programa que portarà joves promeses de la música a les nostres poblacions”, apunta.

Així, les activitats culturals que viatjaran per les comarques valencianes són ‘Les Arts Volant’, que en col·laboració amb el Palau de les Arts porta la lírica a municipis de la província; ‘D’Arrel’, una proposta de l’àrea de Cultura de la Diputació amb diverses activitats musicals i escèniques lligades a les manifestacions culturals i populars de les comarques valencianes; ‘Escena Erasmus’, un projecte en col·laboració amb la Universitat de València per a aprofitar el potencial creatiu de les persones que estudien en diferents ciutats europees, fomentant la seua participació en la vida cultural d’estes ciutats, i ‘Etnomusic’, programa de L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia, amb concerts de música folk valenciana i tradicional i d’arrel, i d’altres llocs del món.

Així mateix, els programes de nou impuls descentralitzador són: ‘Escalante en gira’, un projecte de l’Escalante, projecte teatral de la Diputació, amb actuacions escèniques professionals dirigides a un públic infantil i juvenil, i ‘Música en construcció’, que oferix concerts per a la promoció de les joves promeses valencianes de la música clàssica i que posa en valor el patrimoni musical autòcton mitjançant la difusió d’un repertori d’autoria valenciana.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d