La Diputació de València millorarà la seguretat de la carretera que connecta Torrent, Montroi, Montserrat i Real

La Diputació de València ha fet el primer pas per a reforçar la seguretat viària de la CV-405 de Torrent a Montroi, en concret en els set quilòmetres entre el By-Pass i la nova glorieta de Venta Cabrera, un tram que presenta una elevada sinistralitat a conseqüència dels canvis de rasant, corbes tancades i absència de carril específic per a ciclistes. La corporació provincial ha licitat el projecte bàsic de condicionament entre el punt quilomètric 3,3 i el 10 de la via, amb un pressupost de 140.000 euros i un termini d’execució d’11 mesos.

 

Amb este treball previ a l’obra, l’àrea provincial d’Infraestructures que dirigix Rafa García pretén solucionar els problemes de seguretat viària en una carretera amb trànsit intens i presència habitual de ciclistes, donant resposta a la reivindicació que compartixen els municipis de Torrent, Real, Montserrat i Montroi, connectats per la CV-405.

 

El responsable de Carreteres explica que l’àrea que dirigix considera necessari realitzar una actuació de reforç de la seguretat en un tram de quasi set quilòmetres en el qual confluïxen “diverses circumstàncies que incidixen en la perillositat de la via, com les zones amb escassa visibilitat, les retencions en períodes vacacionals a causa dels habitatges de segona residència, els nombrosos accessos des de camins públics i urbanitzacions o la secció transversal insuficient davant l’elevada intensitat de trànsit i la presència habitual de ciclistes”.

 

Accés a València des del sud-oest

 

El traçat actual, entre el By-Pass i Venta Cabrera, es compon d’una calçada de set metres, amb un carril per sentit, vorals laterals de 1,5 metres i bermes inexistents en pràcticament tot el recorregut. La via connecta els municipis de Torrent, Montserrat, Montroi i Real, entre altres, amb l’A-7 i la CV-50, i constituïx el principal accés a l’àrea metropolitana de València des de les poblacions del sud-oest de la província.

 

L’àrea d’Infraestructures licita un projecte bàsic que estudiarà totes les alternatives sobre la secció transversal (amb la intenció de tindre dos carrils per sentit), accessibilitat (control d’accessos i estudi d’interseccions) i compatibilitat amb el trànsit ciclista, augmentant la seua capacitat i les oportunitats d’avançaments. En este sentit, la seguretat dels usuaris més vulnerables de la via és també prioritària en una carretera que forma part del recorregut habitual de penyes ciclistes durant dies festius i d’aficionats durant la resta de la setmana.

 

D’esta manera, la Diputació complix amb la paraula donada als alcaldes dels quatre municipis que en el present any s’iniciaria el procés administratiu necessari per a escometre una obra àmpliament reivindicada per diferents localitats de L’Horta i La Ribera. Els responsables locals es van reunir amb Rafa García per a traslladar-li la problemàtica d’una via que acumula fins a 14.000 vehicles diaris en algunes corbes i incorporacions perilloses, cas de Monte-Real.

 

La millora de la seguretat de la CV-405 entre el By-Pass i la nova glorieta de Venta Cabrera, construïda per l’àrea provincial de Carreteres per a regular la intersecció amb la CV-415 entre Picassent i Montserrat, està ja en procés d’estudi i forma part de les actuacions projectades per l’àrea d’Infraestructures de la Diputació de València en la seua programació 2020-24.

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: