La Diputació de Valencia invertirà 1,2 milions d’euros en La Ribera per a donar treball a majors de 55 anys

La Diputació de València invertirà 1.167.474 euros en dos anys en els 50 municipis de la Ribera, tant La Ribera Alta com la Ribera Baixa, per a fomentar l’ocupació entre persones majors de 55 anys. Aquesta inversió es realitzarà a través del Pla d’Ocupació de la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació global de 7,3 milions d’euros que facilitarà la creació del voltant de 1.000 llocs de treball i que té com a objectiu “ajudar als demandants d’ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació”.

Les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) en l’àmbit autonòmic i del Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l’àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu “ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l’atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió”, ha explicat Jorge Rodríguez. Segons les dades de la EPA, s’estaria parlant d’un total de 58.800 majors de 55 anys en situació de desocupació a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017.

Aquesta anàlisi ha portat a la Diputació a dirigir el Pla d’Ocupació 2017-18 a aquestes persones amb l’objectiu de “alleujar la seua delicada situació laboral amb vista a la jubilació”. El criteri a l’hora de distribuir els 7,3 milions d’euros entre els ajuntaments és el nombre d’aturats que té cada municipi. L’aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de 3.650.000 euros a la fi d’enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

Amb aquesta distribució, La Ribera Alta rebrà 838.351 euros i La Ribera Baixa 329.123. Per municipis, Alzira, amb una taxa de desocupació propera al 18% i al voltant de 1.841 persones majors de 44 anys en situació de desocupació, rebrà 71.090 euros en una primera convocatòria a la fi d’enguany, i un altre tant en el primer trimestre de 2018. A Alzira li segueixen Sueca, que percebrà en aquest primer cobrament més de 43.500 euros; i Algemesí, que rondarà els 37.900 euros. Per sota d’aquesta xifra i fins a la franja de 20.000 euros es troben Cullera, Carcaixent, Alginet i Carlet; i entre els 20.000 i els 15.000 apareixen Benifaió i Alberic. Totes aquestes quantitats es duplicaran el pròxim any.

Autonomia dels ajuntaments

L’estimació de l’àrea que dirigeix Conxa Garcia és que amb aquest pla la Diputació facilitarà la creació d’un miler de llocs de treball per a majors de 55 anys en els municipis valencians, en funció de la durada i la categoria professional dels llocs de treball que habiliten els ajuntaments.

L’autonomia municipal torna a ser l’eix de la gestió de la Diputació, que situa com a beneficiaris d’aquest pla als ajuntaments de la província, que podran recórrer a borses pròpies o al Servef per a cobrir aquests llocs de treball, la durada dels quals i categoria definiran ells mateixos, dins dels mínims fixats per la corporació en les bases del pla, com són contractes d’un mínim de 3 mesos, 30 hores setmanals i salari mínim interprofessional.

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: