La Diputació de Valencia inverteix 600.000 euros en la carretera entre Buñol i el Collado Umán que portava anys abandonada

Informació i Foto: http://www.dival.es

La Diputació de València ha començat els treballs d’asfaltat en la carretera del Collado Umán. L’actuació compta amb un pressupost global de 600.000 euros i amb ella es dóna compliment a una antiga reivindicació dels veïns de Buñol i Yátova, termes municipals pels quals discorre la CV-4290.

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha estat supervisant els treballs de condicionament previ que han inclòs la neteja de l’entorn i el segat de les cunetes. Acompanyat pels primers edils de Buñol, Yátova i Alborache, Juncal Carrascosa, Miguel Tórtola i Paqui Collado, Seguí ha explicat que l’actuació en el Collado Umán “permetrà millorar la seguretat vial en una carretera que compta amb una gran afluència de vehicles sobretot els caps de setmana i que no estava en condicions perquè durant anys s’havia abandonat per complet”.

Els responsables municipals han aprofitat la presència del titular de Carreteres en la comarca per a planificar la millora dels accessos a la Cueva del Turche, a Buñol, i a la urbanització Fuente del Mico, d’Alborache. Tots dos punts es troben en el traçat de la CV-425, carretera que forma part del full de ruta d’inversions de la Diputació de València però que es troba encara en la fase inicial de tramitació.

La Cueva del Turche és un paratge la singularitat del qual ho ha convertit en un dels principals recursos turístics de Buñol, on acudeixen gran quantitat de visitants, sobretot els caps de setmana. La principal necessitat en aquest punt, tal com han coincidit tant l’alcaldessa com el diputat, és l’organització de tot aquest trànsit de vehicles, mitjançant la creació d’una zona d’aparcament i la col·locació de nova senyalització, amb l’objectiu d’ordenar l’entrada al paratge i que no afecte al trànsit per la CV-425.

Pel que fa a l’accés a la urbanització Fuente del Mico, aquest es troba en un punt d’alta conflictivitat, entre dues corbes, on l’existència d’una línia contínua no resulta suficient per a dissuadir als vehicles que circulen sentit Buñol de realitzar un perillós gir a esquerres.

Si bé el projecte de la Diputació de València per a aquesta carretera contempla la construcció d’una rotonda en aquest punt, l’alcaldessa d’Alborache ha traslladat a Seguí la necessitat de realitzar una actuació urgent que evite que se seguisquen succeint les infraccions i els accidents. El diputat de Carreteres ha assegurat que els tècnics de l’àrea ja estan “estudiant aquest punt per a veure la millor manera de crear una intersecció que facilite l’accés a la urbanització en condicions de seguretat des de tots dos sentits de la circulació”.

El compromís, tant pel que fa a la Cueva del Turche com a la Fuente del Mico, és realitzar ambdues actuacions al llarg del pròxim 2018, la qual cosa permetrà als ajuntaments tant de Buñol, com d’Alborache i Yátova, a més de comptar amb una solució mentre arriba el projecte definitiu de millora de la CV-425, seguir avançant en la Ruta de l’Aigua que estan dissenyant conjuntament i que té en aquests dos punts parteix del seu recorregut.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: