La Diputació de Valencia injectarà 10,5 milions d’euros a la Vall d’Albaida en 2018

La Vall d’Albaida rebrà 10,5 milions d’euros de la Diputació de València en 2018, al que caldrà sumar altres inversions en matèria de carreteres, obres de millora de les xarxes d’aigua potable dins del Pla Contra la Sequera i restauració de patrimoni. Així ho ha anunciat aquest dimecres en la seu de la Mancomunitat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, acompanyat pel diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, al costat del quual ha explicat el Pressupost de la Diputació per al present exercici.

 

Les inversions previstes en els comptes de la Diputació per a 2018 inclouen 6,7 milions del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); 1,1 milions d’euros del Pla de Camins i Vials (PCV); 1.262.000 euros del Fons de Cooperació Municipal i 925.000 euros en ajudes per a cobrir els danys causats per les fortes pluges en la comarca, una partida que complementa l’aportació de la Generalitat.

 

En paraules de Jorge Rodríguez, “aquest pressupost consolida una gestió que es basa en la igualtat i l’objectivitat, que no distingeix colors polítics a l’hora de concedir les ajudes i que confia plenament en l’autonomia i la responsabilitat d’alcaldes i alcaldesses, que són els que millor coneixen les necessitats dels seus municipis”.

 

Perquè els ajuntaments dels 34 municipis de la Vall d’Albaida pogueren plasmar en actuacions concretes aqueixa aposta per l’autonomia local, la Diputació ha duplicat les inversions en la comarca en els dos primers anys de la legislatura respecte al període 2014-2015, els últims exercicis de l’anterior període de govern. “No podem omplir-nos la boca amb elogis al municipalisme i no dotar financerament als ajuntaments amb els diners que necessiten per a executar les obres que milloren els seus serveis i espais públics, que facen més habitables aquests pobles i ciutats”, ha explicat Rodríguez.

 

Per la seua banda, el titular d’Hisenda, Toni Gaspar, ha destacat la transparència d’aquests comptes públics que, per primera vegada en la història de la Diputació, inclouen un Pla Estratègic de Subvencions amb les ajudes concedides en totes les àrees de govern de la institució. A més, “aquests pressupostos, amb un marcat component social, augmenten les transferències directes als 266 municipis de la província”, ha afegit Gaspar, que ha posat en valor igualment la “eliminació de burocràcia que agilita la concessió de les ajudes”.

 

Es dupliquen les inversions

 

La comarca ha rebut en la primera part de la legislatura 22,5 milions d’euros, enfront dels 12,5 milions de 2014-15, amb un increment generalitzat en tots els municipis. Entre les actuacions executades destaquen les del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS), que ha deixat més de 8 milions d’euros a la Vall d’Albaida des de l’inici de la legislatura. “Aquestes millores urbanístiques, en edificis públics, zones esportives i espais verds i serveis en general han permès millorar la qualitat de vida dels habitants de les comarques valencianes i han destinat als municipis una mica més de 100 milions d’euros que hagueren acabat en els bancs”, ha assenyalat Rodríguez.

 

A més de l’IFS, l’antic PPOS, hui SOM, ha destinat més de 13 milions d’euros a la Vall d’Albaida, que ha rebut 2,5 milions d’euros de la Diputació del Fons de Cooperació Municipal i més de 2 milions d’euros del Pla de Camins i Vials, entre altres inversions. Destaquen en aquest apartat inversor les ajudes per a restauració de patrimoni, que s’han quadruplicat en els últims dos anys, passant de 140.000 euros en el període 2014-2015 a 644.000 euros en 2016-2017. Amb aquesta partida s’han pogut restaurar, entre altres espais, l’exterior i els jardins del Palau dels Milà d’Albaida, la mesquita de Castelló de Rugat i l’ermita del Sant Crist a Atzeneta d’Albaida.

 

Un altre capítol destacat és el dels plans d’ocupació que van a permetre crear més d’un centenar de llocs de treball en la comarca. El primer va tenir una dotació de 185.000 euros i el segon de 539.000 euros, i està centrat a millorar les expectatives de jubilació de les persones majors de 55 anys que no tenen feina.

 

Finalment, i dins de l’àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí, la Diputació ha invertit 8,3 milions d’euros en projectes ja executats, adjudicats o en licitació, i altres cinc projectes d’obres de manteniment i reforç de la seguretat vial redactats o en procés de redacció, per valor de 340.000 euros. Destaca el condicionament de la CV-611 entre Benigànim i la Pobla del Duc, una actuació ja executada amb un cost d’1.115.000 euros; i el condicionament de la CV-656 en Fontanars, actualment en procés de licitació amb un pressupost de 2,2 milions d’euros.

 

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: