La Diputació de Valencia incrementa fins als 2,5 milions d’euros les ajudes als projectes Smart Cities

L’àrea de Modernització de la Diputació de València ha convocat les subvencions a Smart Cities amb un global de 2,5 milions d’euros, una quantitat que torna a augmentar en mig milió d’euros en esta cinquena convocatòria. Una de les grans novetats d’enguany és que el pressupost màxim finançable del 80% per projecte passarà de 20.000 a 25.000 euros.

Així mateix, també s’inclouran els projectes d’anàlisi de dades (projecte tipus SW-Analítiques), ja que fins ara únicament es finançava la compra de dispositius (projecte tipus HW-Dispositius); però atés que l’objectiu final de dotar d’intel·ligència als serveis municipals és facilitar la presa de decisions, també es podrà finançar l’analítica. Es podran presentar fins a tres projectes de compra de dispositius i dos d’anàlisis de dades per entitat i podran fer-ho els ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors.

Com explica la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, la finalitat de la convocatòria és “arribar al màxim nombre d’entitats locals i aconseguir així mitigar la bretxa digital que assola als xicotets municipis a l’hora d’escometre projectes de modernització i d’accés a la capacitat de dotar de tecnologia els serveis que oferixen a la ciutadania”.

Enguany, com ja va succeir en l’anterior convocatòria, la sol·licitud no implicarà cap compromís d’acceptació de la subvenció en el moment de la presentació del projecte. La selecció dels beneficiaris es realitzarà mitjançant qualificació dels diferents apartats que figuren en l’annex de la convocatòria, on es detallen tots i cadascun dels punts que haurà d’incloure la memòria tècnica i que seran objecte de valoració.

El termini serà fins al 20 de maig. La presentació de sol·licituds haurà de fer-se a través de la carpeta d’ajuntaments, on es penjarà tota la informació i els annexos que hauran de complimentar-se. Les memòries hauran de seguir estrictament els apartats proposats en els corresponents annexos per a poder ser puntuats correctament. Els projectes seran valorats segons el barem determinat a les bases de la convocatòria, per a continuació publicar la llista de beneficiaris.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: