La Diputació de Valencia i Lambda treballen conjuntament per la inclusió de les persones migrants LGTB

La Diputació de València, a través de l’àrea de Diversitat, col·labora amb Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, dins l’acord de coordinació interinstitucional amb la Generalitat Valenciana per ajudar associacions en matèria d’inclusió de persones migrants, en el “Programa per a la igualtat i inclusió de persones migrants LGTB”.

Es tracta d’un projecte subvencionat per la Diputació per afavorir la inclusió social de les persones migrants amb sexualitats, identitats i expressions de gènere diverses i que va cloure amb l’atenció de 27 persones acollides en 2021 i 105 participants en els tallers de formació.

En paraules de la diputada de Diversitat, Dolors Gimeno, “cal impulsar accions de sensibilització a la societat sobre la situació de vulnerabilitat de les persones LGTB+ migrants, persones que necessiten d’atenció i acompanyament específic, i més en la situació actual on cada dia són més les que es veuen obligades a abandonar els seus països per situacions de conflicte. Cal tindre present les persones migrants dins dels projectes d’igualtat en la diversitat”.

Entre els objectius assolits d’atenció a persones LGTB+ migrants del projecte cal destacar la redacció de 77 informes, el treball de suport a les sol·licituds d’asil per orientació sexual, a més de facilitar un espai de formació, d’empoderament i de trobada grupal segur, intercultural, de relació, de suport social i emocional entre les persones LGTB migrants.

Respecte de les activitats de sensibilització, s’han celebrat uns tallers formatius dirigits a professionals sobre la protecció internacional per orientació sexual i identitat de gènere, i tallers de sensibilització en diversitat sexual i de gènere per prevenir l’estigma associat al VIH i altres malalties de transmissió sexual en dones migrants.

Estes ajudes s’emmarquen dins l’acord de coordinació interinstitucional per a 2021 entre la Diputació de València i la Generalitat Valenciana per ajudar associacions en matèria de diversitat i persones migrants, objectius que es desenvolupen dins el pla de subvencions de la delegació de Diversitat de la Diputació.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: