La Diputació de Valencia i Creu Roja recolzen a més de 5.500 persones de municipis amb menys de 5.000 habitants durant 2022

La Diputació de València i Creu Roja han fet balanç del projecte ‘Acompanyament en processos d’inclusió en comarques de la província de València’ per a recolzar a les persones més vulnerables de municipis amb menys població de les comarques del Rincón de Ademuz, La Vall d’Albaida i La Serrania. Durant 2022, s’han atés a més de 5.500 persones en localitats amb menys de 5.000 habitants, donant suport als serveis socials d’un total de 56 ajuntaments.

La diputada de Benestar i Inclusió Social i Salut Pública, Imma González, s’ha reunit amb el vicepresident provincial de Creu Roja a València, Salvador Folgado, i amb la vicecoordinadora provincial, Pilar Salort, per a fer seguiment del programa, subvencionat per la Diputació de València amb una inversió de 333.000 euros mitjançant un conveni de col·laboració.

La responsable de Benestar Social ha incidit en “el compromís de la Diputació amb els municipis més xicotets de la província, en este cas, les poblacions amb menys de 5.000 habitants, perquè són els que més el necessiten, recolzant als serveis socials a través de Creu Roja, per tal que les persones més vulnerables puguen ser ateses”.

La labor de Creu Roja és possible gràcies a un equip de 213 persones implicades en el projecte, on destaca la participació del voluntariat de les pròpies comarques, potenciant així una xarxa de suport comunitària i una ciutadania compromesa. Quant a resultats en l’exercici 2022, s’ha atés a més de 5.500 persones a través de 1.975 activitats individuals i 75 grupals. Juntament amb les ajudes bàsiques a persones en situació de vulnerabilitat, destaquen els acompanyaments i activitats de promoció d’autonomia personal amb persones majors.

El projecte es completa amb accions d’inclusió social, d’atenció a menors, promoció del voluntariat i assessorament tècnic en matèria de migració i gènere. Tot este treball es realitza de manera coordinada amb els serveis socials de les 56 localitats amb menys de 5.000 habitants i ve a complementar la labor municipal.

Respecte a les dades per comarques, el projecte ha arribat a un total de 153 persones en el Rincón de Ademuz, 1.239 persones a La Vall d’Albaida i a 4.131 persones en La Serrania. Per a dur a terme este projecte, Creu Roja ha potenciat l’equip tècnic i voluntari en les pròpies zones, organitzats a través de la xarxa d’assemblees de Creu Roja a Utiel, Ontinyent, Albaida, Alt Túria i el Villar del Arzobispo.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d