La Diputació de Valencia garanteix les labors d’un secretari-interventor al municipi més xicotet d’Espanya

Informació i Foto: http://www.dival.es

La Diputació de València, des de l’àrea d’Assessorament Municipal que coordina la diputada Conxa García, ha visitat Emperador, un xicotet municipi de l’Horta Nord, catalogat com el municipi més reduït d’Espanya, amb una superfície de 30.600 metres quadrats. Per contra, és un dels més densament poblats, amb 690 habitants.

Emperador està eximit de comptar amb un secretari interventor donat el seu escàs pressupost. “Dins de l’àrea d’Assessorament Municipal tenim entre 15 i 16 pobles que no disposen d’aquesta figura, i una de les tasques de la Diputació és posar a la disposició d’aquests municipis, que no compten amb els recursos necessaris, un secretari interventor, doncs resulta imprescindible en tots els ajuntaments”, ha explicat Conxa Gracía.

Un secretari interventor exerceix funcions com a assessoria jurídica, fe pública i comptabilitat. Es tracta, per tant, d’una de les persones més importants, jurídicament, d’un ajuntament i ha de donar fe que tot el que es faça és correcte. “Un ajuntament no pot funcionar sense un secretari interventor, que és qui porta els comptes del consistori, acords, tot el que es faça en l’ajuntament ha de passar per les seues mans”, afig la diputada.

Vicente Frontera és un dels secretaris interventors que la Diputació posa a la disposició d’aquests xicotets municipis i vas agafar a Emperador des de fa 22 anys. “Vinc una vegada a la setmana per a exercir una funció d’assessorament jurídic i econòmic, a més de portar el control de la comptabilitat i els pressupostos”.

Millores en el municipi gràcies a l’ajuda de la Diputació

Durant la visita, Alberto Bayarri, alcalde d’Emperador, ha mostrat a la diputada d’Assessorament Municipal algunes de les millores que s’han realitzat en l’ajuntament gràcies a l’ajuda que presta la Diputació. En concret, l’edificació d’un centre social que s’annexiona al mateix ajuntament que també ha sigut remodelat. Per a açò, segons comenta el mateix alcalde, “es van ajuntar diversos plans, en concret dos PPOS i un IFS, per a poder realitzar la infraestructura”.

Aquestes obres han dotat tant a l’ajuntament i al centre social de diferents dependències per al gaudi dels veïns i veïnes del xicotet municipi, que ara compta amb un centre mèdic, ludoteca, biblioteca i lloc del jubilat i un gimnàs municipal on poder gaudir de diferents activitats.

“Amb l’última subvenció hem unit els dos edificis perquè semblara tot un, estem molt contents amb l’ajuda que ens aporta la Diputació”, declara l’alcalde del municipi més xicotet d’Espanya. “La Diputació ho és tot per als pobles xicotets; sense la seua ajuda no serien el que són, ni molt menys”, recalca Alberto Bayarri.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: