La Diputació de Valencia exposa a Chera l’èxit de la cooperativa de dones Gestalmur com emprenedoria rural

Informació i Foto: http://www.dival.es

Portaven amb elles el germen de l’emprenedoria però van ser unes jornades organitzades per la Diputació de València i la Universitat de València les que els van donar l’impuls definitiu per crear el seu propi lloc de treball. Gestalmur és una cooperativa de cinc dones de Gestalgar que van decidir llançar-se i desenvolupar el seu propi projecte destinat a la cura de persones grans i neteja. Això va ser fa més d’un any, temps que els ha servit per formar-se i especialitzar-se, ampliant ara el seu àmbit d’actuació al sector de la restauració.

Aquest grup d’emprenedores serà un dels casos d’èxit que es presentin a la jornada ‘La dones en l’activitat econòmica del medi rural’, que tenen lloc al municipi de Xera, una localitat de 500 habitants de la comarca de Requena-Utiel que pateix, com altres poblacions de la zona, problemes de despoblació i una alta taxa d’atur. “L’objectiu és posar sobre la taula el problema que hi ha al món rural pel que fa a ocupació, que és més acusat en les dones”, ha assenyalat el tinent alcalde del municipi, Toni Quintana.

En la jornada s’abordaran les possibilitats de creació de cooperatives, empreses i projectes com autònomes, opcions que segons la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, “poden llevar les pors a emprendre, que sàpiguen que tenen moltes possibilitats laborals, a més en el seu propi municipi “. De la mateixa manera s’ha expressat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, que ha assegurat que “aquest treball és fonamental per donar-los autonomia perquè es decideixin a emprendre”.

En el cas de Gestalmur, tot va començar amb unes jornades sobre Economia Social, Ciberassetjament i Immigració impulsades fa més d’un any per la Diputació de València i la Universitat de València, una iniciativa que va tenir com a objectiu explicar formes diferents d’associar per crear projectes emprenedors , com és el cas de les cooperatives. En aquest sentit, Mercedes Berenguer ha assenyalat que se seguirà col·laborant en formació tenint en compte aquesta experiència pilot per afavorir l’emprenedoria en els municipis valencians.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: