La Diputació de Valencia entrega els Premis Taurins als triomfadors de la temporada

La Diputació de València, administradora de la plaça de bous de la capital, ha celebrat este dimecres, després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia, la prestigiosa gala de lliurament dels Premis Taurins, que reunix els triomfadors de les fires de Falles i Juliol any rere any.

 

Un acte molt concorregut que va tindre lloc a la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència, i on es van reunir, com ja és habitual, nombrosos representants del món del bou, autoritats polítiques i membres de la societat civil valenciana, consolidant-se, any rere any, com l’esdeveniment anual més important per al sector taurí que se celebra a València.

 

El protagonisme de la gala va recaure en la figura del torero peruà Andrés Roca Rey, triomfador absolut de la temporada. El destre de Lima va recollir tres trofeus, en ser reconegut com el matador de bous triomfador de la Fira de Falles, i a més haver sigut l’autor de les millors faenes tant del cicle faller com de la Fira de Juliol.

 

Al costat de Roca Rey, un altre dels protagonistes de la gala va ser sens dubte el novillero de Carlet Jordi Pérez ‘El Niño de las Monjas’, alumne de l’escola taurina de la Diputació, al qual se li va entregar el premi a la millor faena d’un novillero en la Fira de Falles, recordant que és l’únic matador que ha descerrajado la Porta Gran del recinte taurí del carrer de Xátiva en aquesta fira de 2022.

 

En l’apartat ramader va ser Pablo del Río, fill de Victoriano del Río, el que va acudir per a rebre els dos premis corresponents a la millor ramaderia i al millor bou de la Fira de Juliol, ‘Manisero’. També va recollir el guardó pel millor bou de les Falles, ‘Centinela’, pertanyent al segon ferro de la casa, Toros de Cortés. També van ser reconeguts els banderilleros Dani Duarte i Curro Javier per les seues excel·lents actuacions en els dos cicles firals valencians.

 

El moment més emotiu de la nit va arribar amb el discurs del president de la Diputació, Toni Gaspar, que va tancar la gala amb unes sentides paraules en la qual seria la seua última intervenció com a responsable d’Assumptes Taurins de la corporació provincial. “Fa quasi 8 anys que vaig assumir l’assumpte taurí, però fins ací hem arribat. Els bous ens han ensenyat que no cal allargar les faenes, així que l’any que ve tocarà torejar en altres places o veure els bous des de la barrera. El que us assegure és que continuaré enaltint i cuidant els bous com estos últims huit anys allí on estiga», va concloure entre grans aplaudiments. En la seua intervenció va tindre a més paraules d’agraïment a Toni Gázquez, director del Centre d’Assumptes Taurins, que va escoltar emocionat una forta ovació.

 

Trofeu obra de Manolo Rodríguez

 

La gala va ser presentada pels periodistes Rocío Fernández i Ángel Berlanga i va estar amenitzada per un duo de violoncel·listes. El trofeu entregat en esta gala de Premis Taurins de la Diputació de València és una reproducció de la coneguda estàtua del torero valencià Manuel Montoliu, situada en els limítrofs del recinte taurí del carrer Xàtiva, que ha sigut elaborada en bronze pel famós escultor Manolo Rodríguez.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: