La Diputació de Valencia destina 4 milions d’euros a la millora de la seguretat vial en la CV-580 al seu pas per La Canal

Informació i Foto: http://www.gva.es

La rehabilitació del pont de la CV-580 entre Quesa i Bicorp, la construcció de cunetes de seguretat en el tram de Bolbaite a Navarrés, la contenció de talusos al llarg de tota la carretera, la creació d’itineraris per als vianants a Quesa i Navarrés o la connexió per a vianants i ciclistes entre Anna, Chella i Bolbaite són algunes de les actuacions que la Diputació de València està duent a terme en la CV-580 al seu pas per La Canal de Navarrés.

 

Es tracta d’unes obres que, tal com ha destacat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, en la visita realitzada a la zona, “suposaran una inversió global de més de 4 milions d’euros en aquesta comarca i que, sumats als 2 milions d’euros que es van a destinar en 2018 a la contenció dels talusos entre Dos Aguas i Millares, permetran posar al dia en matèria de vialitat i seguretat tot el traçat de la qual és la carretera més llarga de la Xarxa provincial”.

 

Són en total 68 quilòmetres de via, dels quals prop de 40 discorren per La Canal de Navarrés, des d’Anna fins a Millares. Durant molts anys, la major part d’aquest traçat no va rebre cap tipus d’inversió pública, i si ben sí es van executar obres destinades al calmat de trànsit dins dels municipis, com les variants d’Anna i Chella, les rotondes de Bolbaite i Navarrés o la millora de l’entrada de Bicorp, el conjunt de la CV-580 va ser patint una progressiva deterioració.

 

Per aquest motiu, l’àrea de Carreteres, va decidir prioritzar les actuacions destinades a l’actualització i millora de la seguretat vial al llarg de tota la via. Així, al llarg del passat any, es va dur a terme amb una inversió de 209.521 euros l’estabilització del talús situat en el quilòmetre 21,75, prop de Bicorp. Enguany, s’ha creat un itinerari per als vianants a l’entrada de Navarrés, on en 2018 es millorarà també la intersecció del camí al cementeri, obres amb un cost conjunt de 54.000 euros.

 

Així mateix, s’estan duent a terme en aquest moment les actuacions compreses en el projecte de condicionament AC-573. En concret, la intervenció de rehabilitació sobre el pont, que Seguí va anunciar que estarà conclosa el 22 de desembre, i la modificació del traçat de la carretera entorn del quilòmetre 25, a fi de separar la calçada principal del talús contigu i evitar que els eventuals despreniments aconseguisquen la zona de circulació. A aquest projecte pertany també la creació de les cunetes de seguretat entre Bolbaite i Navarrés, ja finalitzades, i el reforç del ferm entre els quilòmetres 18,8 i 26,4, que es portarà cap a primers de 2018.

 

Tot aquest projecte suma una inversió global de 1.240.000 euros, xifra similar a la qual requerirà el condicionament del traçat entre els punts quilomètrics 15,75 i 16,75, entre Quesa i Navarrés, ja adjudicat i pendent d’iniciar les obres.

 

A més d’aquestes actuacions, el diputat de Carreteres ha anunciat que acaba d’eixir a licitació per un poc més de 270.000 euros el projecte AC-581, en el marc del com es renovarà la senyalització del tram entre Bicorp i Millares, i s’executaran la vorera d’accés al cementeri i la regulació de la travessia de Quesa, la intersecció del cementeri de Navarrés i un itinerari per als vianants a Chella. Una vegada adjudicat, s’estima que les obres podrien començar el pròxim estiu.

 

Iniciades totes aquestes actuacions, ja només quedaria pendent l’ampliació del pont de Bolbaite, encara en fase de redacció de projecte, i la construcció de les vies per a vianants i ciclistes entre Anna, Chella i Bolbaite, que inclourà l’ampliació de la plataforma en el primer tram. Aquesta actuació es realitzarà en dues fases i comportarà una inversió d’una mica més d’un milió d’euros.

 

Seguí ha destacat que “totes aquestes actuacions serviran per a millorar la seguretat vial en una carretera que és la principal artèria de comunicació de la comarca i per la qual arriben a transitar prop de 6.000 vehicles diàriament”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: