La Diputació de Valencia col·labora amb ‘Avalcae’ per a lluitar contra l’assetjament escolar

La diputada de Diversitat de la Diputació de València, Dolors Gimeno, s’ha reunit amb els responsables de la Asociación valenciana contra el acoso escolar (Avalcae), per aprofundir en el projecte “Convivència escolar en la igualtat. Identificació i intervenció en col·lectius vulnerables” desenvolupat en l’àmbit escolar i que està subvencionat amb 7.250 euros per la Diputació.

El projecte té com a objectiu principal lluitar contra l’assetjament, el bullying i cyberbullying en l’alumnat per motius d’orientació sexual, ètnics o cap a persones afectades per malalties, a través de diverses activitats com són xarrades celebrades en centres escolars amb la col·laboració dels ajuntaments i de les AMPES; programes de voluntariat; i edició de materials de sensibilització i informació.

En este sentit, la diputada Dolors Gimeno, ha remarcat “la importància de les intervencions en l’àmbit escolar per detectar conductes d’assajament entre l’alumnat per ajudar les víctimes a superar aquestes situacions, a més d’incentivar l’educació de la igualtat en la diversitat”.

Amb vint-i-dos anys de trajectòria, Avalcae ha gestionat més de 3.600 expedients d’assetjaments amb un resultat d’un 91% d’efectivitat. En el present curs escolar, l’associació ha realitzat vora 600 xarrades en centres escolars, amb una programació que inclou, a partir de setembre, jornades de sensibilització als centres de Puçol, Moixent, Picassent i la Canyada, segons han informat la diputada els representants de l’entitat.

L’ajuda a Avalcae s’emmarca dins l’acord de coordinació interinstitucional entre la Diputació i la Generalitat Valenciana per ajudar associacions en matèria de diversitat, objectius que es desenvolupen dins del pla de subvencions de la delegació de Diversitat de la Diputació de València.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: