La Diputació de Valencia certifica l’èxit de la seua nova aposta formativa comarcal amb la participació de 500 assistents

La Diputació de València certifica l’èxit de la seua nova aposta formativa comarcal. Ho fa després de conèixer-se el balanç de les jornades impartides per la Federació Valenciana d’Empreses d’Economia Social (FEVES) i l’entitat de Voluntariat Sènior d’Assesorament Empresarial (SECOT) realitzades en deu municipis diferents de la província, a les quals han acudit prop de 500 assistents amb un perfil majoritàriament jove.

 

“Aquests resultats ens mostren que l’aposta de la Diputació per la descentralització de la formació i el seu trasllat a les comarques està redundant en benefici de la ciutadania”, ha defensat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, principal impulsor i valedor del canvi de paradigma en matèria formativa. “Volíem que la formació isquera a les comarques i ho hem aconseguit”, ha resumit.

 

Les píndoles formatives, amb contingut relacionat amb l’economia social i l’emprenedoria, han interessat especialment a estudiants dels últims cursos de cicles formatius que ara poden valorar crear la seua pròpia activitat empresarial com a eixida als seus coneixements adquirits, així com a persones emprenedores que estan madurant idees de negoci en el sector serveis, com és el cas d’acadèmies d’idiomes, perruqueries, comerços o serveis professionals.

 

Segons puntualitzen en el balanç de resultats, diversos assistents han sol·licitat, a més, rebre assessorament personalitzat per part de les entitats encarregades de la docència de les jornades formatives a través dels seus serveis de suport a projectes emprenedors.

 

D’altra banda, les jornades han servit perquè les entitats locals participants puguen donar a conéixer als futurs titulars d’activitats empresarials els serveis de suport i acompanyament tècnic que els municipis ofereixen a través de les seues respectives Agències de Desenvolupament Local (ADL). En aqueix sentit, cal destacar que la Diputació de València, a través de la seua empresa pública Divalterra, coordina una xarxa d’ADL a la qual ja s’han adherit 150 entitats locals i supramunicipals que donen servei a 238 dels 266 municipis de la província.

 

Les entitats integrants de la xarxa ADL reben informació especialitzada sobre ajudes, subvencions, normativa i projectes del seu interès, i tenen accés totalment gratuït a una intranet amb eines de gestió tècnica relacionades amb el desenvolupament local i l’ocupació, a més de poder donar a conéixer ofertes i demandes d’ocupació en el seu territori, o mostrar sobre cartografia digital les empreses del seu àmbit d’actuació a través de la galeria empresarial online que ofereix Divalterra.

 

Èxit d’assistència i de satisfacció

 

Tornant a les jornades, cal destacar que no solament han estat un èxit quant a xifres de convocatòria, sinó que també han estat molt bé valorades pels participants, amb una nota mitjana de 4 sobre 5, segons ha quedat reflectit a les fulles d’avaluació de l’activitat que han emplenat els usuaris en finalitzar cada acció formativa.

 

Una valoració global molt satisfactòria que anima a seguir oferint aquest tipus d’iniciatives en col·laboració amb les entitats dedicades a açò, les quals també han manifestat la seua conformitat i satisfacció amb el treball conjunt realitzat.

 

Informació i Foto: http://www.dival.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: