La Diputació de Valencia ajudarà a Cortes de Pallás a reforestar els seus monts amb un projecte de Gestió del Talent

Informació i Foto: http://www.dival.es

Va succeir fa cinc anys. Un dels pitjors incendis que ha patit la Comunitat Valenciana en dècades va arrasar prop de 28.000 hectàrees a Cortes de Pallás. Encara hui persisteixen les cicatrius de la tragèdia, amb extenses àrees arrasades i calcinades pel foc. Yann Javier Medina ho recorda bé. És per açò que aquest jove geògraf ha decidit emprendre un projecte innovador que ajude a reforestar la zona.

Sota el paraigua del programa de beques de postgrau de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, una iniciativa impulsada pel president Jorge Rodríguez i el titular de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, Yann ha decidit conjugar sostenibilitat i creixement econòmic amb un projecte de turisme que pretén d’una banda promocionar el municipi, i per una altra, recuperar l’esplendor de les muntanyes que envolten aquesta xicoteta localitat del Valle de Ayora-Cofrentes.

La idea és crear una plataforma que permeta calcular la petjada de carboni de cada visitant en funció dels recursos turístics que utilitze. A partir d’aquesta eina s’obtindran uns vals que es podran emprar en establiments del poble, de manera que part dels beneficis es destinen a la plantació d’arbres. “Aporta innovació en l’àmbit de la sostenibilitat, despertant consciències a través de la tecnologia”, ha assenyalat Bartolomé Nofuentes.

“Es tracta de vincular la lluita contra el canvi climàtic a l’èxit econòmic”, ha assegurat per la seua banda Yann Javier Medina. A més de la plataforma, el municipi cerca elaborar un pla de mobilitat urbana sostenible i adquirir una flota de vehicles elèctrics a partir d’ajudes europees, tal com ha indicat l’alcalde de la localitat, Fernando Navarro.

De moment, el projecte es troba en fase d’obtenció de finançament, i per a açò ha aconseguit sumar el suport de la Mancomunitat Hoy de Buñol-Chiva i l’empresa Solución CO2 Zero. Així mateix, es preveu estendre la idea a altres municipis de la zona per a conjuminar forces i aconseguir, no solament promocionar les localitats des d’un punt de vista turístic, sinó fer-ho d’una forma sostenible, contribuint a la cura de l’entorn.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: