La Diputació de Valencia aborda la seguretat dels ciclistes en les carreteres en una jornada nacional sobre usuaris vulnerables

La diputada de Carreteres i vicepresidenta segona de la Diputació de València, Reme Mazzolari, ha inaugurat este matí la Jornada Tècnica ‘Millora de la seguretat viària dels ciclistes’, que se celebra en el Centre Cultural La Beneficència en col·laboració amb la Asociación Técnica de Carreteras (ATC) i la Asociación de Empresas de Conservación y Explotación de Infraestructuras (ACEX)

En l’acte d’obertura, Mazzolari ha estat acompanyada per Vicente Dómine, Secretari d’Infraestructures i Transports de la Generalitat; Paula Pérez, Subdirectora General de Conservació i Gestió d’Actius del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; Ana Blanco, Subdirectora Adjunta de Circulació de la Direcció General de Trànsit (DGT); i Álvaro Navareño, president de l’ATC.

 

La diputada de Carreteres ha explicat que “l’expansió d’automòbil durant la segona meitat del segle XX va portar aparellada una progressiva deshumanització de les carreteres a la qual la Diputació està fent front mitjançant accions per a fer les infraestructures compatibles per a l’ús d’automobilistes, ciclistes, vianants i altres usuaris”.

 

En este sentit, Mazzolari ha destacat que “la societat del segle XXI demanda cada vegada més l’ús de mitjans de transport saludables, amb especial atenció a la bicicleta, per la qual cosa les administracions públiques han de donar resposta a eixa realitat i apostar per infraestructures que vetlen per la seguretat dels ciclistes”. “Amb este objectiu -continua- treballem des de la Diputació, que és institució pública pionera a nivell nacional en aspectes com la creació de vorals bici pintats de roig o la senyalització específica per a ciclistes en tota la xarxa viària provincial”.

 

Per part seua, el director d’ATC, Javier Bardesi, ha posat a la Diputació com a “exemple a nivell nacional, per diversos motius. En primer lloc, pels recursos econòmics que dedica any rere any a millorar la xarxa de carreteres; en segon, pel seu nivell de conscienciació a l’hora de pensar en tots els tipus d’usuaris de transport que utilitzen les infraestructures; i per descomptat, pel nivell professional del seu equip tècnic, el qual participa com a soci en diferents grups de treball de la nostra Associació”.

 

Guia de bones practiques

 

L’equip tècnic de la Diputació de València ha col·laborat en l’elaboració d’una guia de recomanacions per a la millora de la seguretat viària dels ciclistes, com a part de les accions grup de treball d’usuaris vulnerables del Comité de Seguretat Viària de la Asociación Técnica de Carreteras (ATC).

 

Esta guia, l’esborrany de la qual s’ha presentat en la jornada de hui, es completarà amb les conclusions de la trobada, i després es procedirà a la seua edició i distribució per entitats públiques i privades de tot el territori nacional. Així mateix, també es podrà descarregar en format digital per a la seua consulta i/o descàrrega.

 

Contingut de la jornada

 

La Jornada Tècnica “Millora de la seguretat viària dels ciclistes”, ha servit per a compartir experiències i coneixements en l’àmbit de la mobilitat ciclista, fent una anàlisi de l’accidentalitat d’este tipus d’usuaris.

 

Durant les diferents accions programades, s’han abordat casos pràctics en altres països europeus i també en les comunitats autònomes espanyoles; i s’han plantejat estratègies per al foment de la bicicleta.

 

Així mateix, i com a complement de la guia elaborada per al disseny segur d’infraestructures ciclistes, s’han divulgat les principals recomanacions per a millorar la seguretat dels ciclistes en aquelles carreteres que presenten una intensa circulació d’aquests usuaris, o en aquelles que en les quals es pretén impulsar el seu ús en este àmbit.

 

La jornada també ha comptat amb taules de debat en les quals s’han abordat les principals qüestions que preocupen el col·lectiu d’usuaris vulnerables en general, i ciclistes en particular, des de diferents òptiques i col·lectius.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d