La Diputació de Castelló simplifica els tramits d’assistencia tecnica als ajuntaments

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

Diputació de Castelló ha fet un pas més a l’hora de ser útil i eficaç als municipis de la província al simplificar i agilitar els tràmits d’assistència tècnica al servei de tots els municipis de Castelló. Una comissió de seguiment formada per tècnics i alcaldes ha donat el vistiplau avui a l’esborrany del nou Reglament pel qual es regula l’Assistència Administrativa, Jurídica, Econòmica i Tècnica de la Diputació als ens locals de la Província de Castelló.

El vicepresident primer de la Diputació, Vicent Sales, ha explicat després de presidir la comissió de seguiment que “aquest reglament atén al principi d’eficàcia de l’Administració. Aquest treball que assumeix la Diputació agilitza el treball tècnic per als ajuntaments alhora que el regula sumant la perspectiva de tècnics, alcaldes i la Diputació “.

Cal assenyalar que l’assistència a prestar per la Diputació serà jurídica, econòmica, tècnica, administrativa per garantir la prestació de les funcions públiques necessàries inherents al lloc de Secretaria, i de cooperació a les obres i serveis municipals.

“Cal tenir en compte que la Diputació assumeix anualment més de 500 processos administratius i tècnics dels ajuntaments. És una forma de fer més fàcil el funcionament diari dels nostres ajuntaments en municipis amb prou feines recursos per a això. Amb aquest reglament regulem aquesta activitat garantint la seva millor prestació per a tots els ajuntaments que ho necessitin “, ha indicat Sales.

assistència jurídica

L’assistència jurídica abasta qualsevol tipus d’assessorament jurídic-administratiu (contestació de consulteu, comunicacions, visites informatives, redacció d’informes, dictàmens i propostes de resolució d’índole jurídica, i plans provincials d’assistència sobre temes d’interès general o que afectin un ampli nombre de municipis) i la defensa judicial de les entitats locals en els procediments en què siguin part, preferentment en els de caràcter contenciós-administratiu o laboral.

assistència econòmica

L’assistència econòmica abastarà qualsevol tipus d’assessorament econòmic-financer i ajudes econòmiques, en les seves diverses modalitats, d’acord amb les normes aprovades per la Diputació.

 

assistència tècnica

L’assistència tècnica abraçarà l’emissió de dictàmens i informes tècnics, en relació amb les obres, construccions i serveis de la competència o propietat municipal; l’emissió d’informes subsidiaris preceptius per a les actuacions de gestió i disciplina urbanística de competència municipal; la redacció de projectes tècnics, direcció i liquidació d’obres o instal·lacions; l’emissió d’informes subsidiaris preceptius per a les actuacions de gestió ambiental de competència municipal; el suport en la tramitació d’expedients davant altres organismes públics en matèries de competència municipal i la supervisió, control i direcció de serveis municipals.

assistència Administrativa

L’assistència administrativa per part de la Diputació abasta dos supòsits: en Entitats Locals exemptes del lloc de secretaria, o en Entitats Locals no exemptes de lloc de secretaria, quan les funcions no puguin circumstancialment atendre.

 

Assistència de Cooperació a les Obres i Serveis Municipals

Cal assenyalar que l’assistència de la cooperació provincial a les obres i serveis municipals estarà constituïda essencialment pels Plans Provincials i altres instruments de cooperació, que es regiran per la seva normativa general i específica així com per les normes i directrius que aprovin o tingui aprovades aquesta Diputació Provincial.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: