La Diputació de Castelló reforça els efectius dels parcs de bombers enfront del risc d’incendis forestals

La Diputació de Castelló reforça els efectius dels parcs de bombers com a mesura preventiva davant el risc d’incendis i les elevades temperatures. Com ha informat el diputat del Consorci de Bombers, David Vicente, “dins del Pla Especial enfront del risc d’incendis forestals, es reforçaran els parcs professionals en trobar-nos en l’època de major risc d’incendi forestal”. Així, els parcs professionals de Nules, Benicarló, Oropesa i Segorbe ampliaran el seu personal amb set efectius per torn per damunt dels serveis mínims des d’aquest dilluns 24 i es prolongarà fins al pròxim 30 de setembre.

Així mateix, dins del reforç per a la prevenció d’incendis forestals s’han incorporat tres capatassos forestals i un tècnic forestal.

Totes aquestes incorporacions se sumen al dispositiu ja activat per a la campanya forestal d’enguany mitjançant la qual el departament de bombers de Diputació coordina un dispositiu global per a tota la província de 750 efectius, tant de mitjans propis del Consorci com dels assignats des de la Generalitat Valenciana, entre ells cinc mitjans aeris. Diàriament, el dispositiu compta amb 220 efectius, entre bombers professionals, bombers voluntaris, Unitat de Maquinària i Logística, Voluntaris de Protecció Civil de Diputació, i bombers forestals de GVA. Un dispositiu que no baixa la guàrdia, sobretot en els mesos d’estiu, per la qual cosa el diputat David Vicente ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat a la ciutadania que durant els mesos d’estiu “extreme la precaució ja que el risc d’incendis forestals és molt elevat”. A més, recorda que el 112 sempre està operatiu “i davant qualsevol conat d’incendi cal avisar immediatament perquè l’actuació dels bombers siga el més ràpida possible”.

Dispositiu aeri preparat

I dins de la prevenció, a més de tot el personal preparat per a actuar davant qualsevol emergència, el Consorci Provincial de Bombers també té tot el dispositiu aeri preparat. Així ho ha comprovat el diputat del Consorci de Bombers durant la visita que ha realitzat a les instal·lacions dels 5 mitjans aeris contra incendis de Generalitat assignats a la província de Castelló, mitjans que estan integrats operativament en el Consorci de Bombers i distribuïts entre l’Aeroclub de Castelló, l’Aeroport de Castelló i la base d’helicòpters de Tírig. Entrant al detall, en la base de l’Aeroclub de Castelló es disposa de 2 avions Thrush Commander de càrrega en terra amb capacitat de 2000 litres de càrrega d’aigua i/o retardant i 1 helicòpter Bell412 amb capacitat de càrrega de 1200 litres mitjançant bambi bucket i dotat de la seua unitat de bombers forestals helitransportada. En la base de l’aeroport de Castelló es disposa d’1 avió Air Tractor amfibi amb capacitat de càrrega de 3100 litres d’aigua i/o retardant. Aquest avió pot carregar en terra i en embassaments. Finalment, en la base de Tírig es disposa d’un altre helicòpter Bell412 amb capacitat de càrrega de 1200 litres en bambi bucket i dotat de la seua unitat de bombers forestals helitransportada.

Informació i Foto. Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: