La Diputació de Castelló recolza les al·legacions de l’Ajuntament de Montanejos al Pla Hidrològic de Conca 2022-2027

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, dóna suport a les al·legacions presentades per l’Ajuntament de Montanejos al nou Pla Hidrològic de Conca 2022-2027, que actualment es troba en tramitació. L’objectiu que es persegueix és el de preservar els interessos de la comarca Alt Millars. Cal recordar que en el ple ordinari del passat mes de novembre tots els grups representats en la Diputació van aprovar una declaració institucional en suport a les al·legacions presentades per Montanejos “perquè no es pose en risc el futur de la comarca de l’Alt Millars”.

Amb la redacció actual del pla es fixarien uns cabals ecològics mínims, que perjudicarien la localitat, una circumstància que va portar a l’Ajuntament de Montanejos a encarregar un informe a l’equip d’investigadors de l’Institut d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (UPV) sobre la implantació d’un cabal ecològic en el va riure Millars, al seu pas per aquesta localitat.

Aquest estudi determina que una solta d’aigües amb la temperatura que es registra en la zona i les condicions de l’embassament d’Arenós provocaria un descens tèrmic del riu de tal magnitud, prop de 7 °C, que faria impossible el bany a Montanejos, ni tan sols a l’estiu, causant així un gran mal a l’economia de Montanejos i a tota la comarca de l’Alt Millars.

El president de la Diputació, José Martí, ha donat suport a les al·legacions de l’Ajuntament i ha explicat que tant Montanejos com la comarca ‘’constitueixen una zona d’especial sensibilitat demogràfica, que viu principalment de l’activitat turística i d’empreses relacionades amb el sector’. Sobre aquest tema, ha afirmat que si ‘’contínua el pla com està redactat, es generaria una greu crisi empresarial a la comarca perquè comportaria el tancament d’establiments i empreses, afavorint l’avanç de la despoblació’’.

El president subratlla que aquesta circumstància “no sols afectaria la comarca de l’Alt Millars, sinó a la pròpia província de Castelló i a la Comunitat Valenciana, ja que la Fuente de los Baños és un important reclam publicitari i turístic”. Martí ha confirmat que la institució provincial instarà la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic al fet que tinguen en compte les al·legacions mostrades per l’Ajuntament de Montanejos.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: