La Diputació de Castelló proposa als sindicats un reglament que garanteix «des de la legalitat» l’impuls de la carrera professional dels funcionaris

La Diputació de Castelló ha traslladat hui als representants sindicals dels treballadors de la institució provincial la proposta d’un Reglament de Carrera Professional que donaria impuls «dins de la legalitat» a una de les reivindicacions històriques dels funcionaris de la casa.

En una reunió celebrada en el Palau Provincial, el president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat que «des del primer moment hem entés que és una demanda justa, que pot contribuir a una millor gestió de la institució, i creiem que aquesta proposta és el camí que hem d’iniciar per a garantir el pagament de la carrera professional».

El plantejament de l’equip de govern de la Diputació, com ha exposat el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, és aprovar un Reglament de Carrera Professional, amb una reestructuració dels diferents components retributius. Això permetrà posar en marxa la carrera per a poder anar dotant-la progressivament de més fons. Amb això, segons Agustí, «no s’incrementa la massa salarial per damunt del límit», per la qual cosa «estem davant l’única via legal i per tant, l’única manera de garantir el pagament de la Carrera Professional».

El president de la Diputació ha destacat que «l’actual equip de govern ha estat des del primer moment treballant a donar una solució al tema, amb diàleg i transparència, respectant la llibertat d’expressió de tots, sense donar l’esquena a ningú». Això es va veure reflectit en el preacord subscrit el passat 4 d’abril amb els representants sindicals «i ara amb aquesta proposta de Reglament».

José Martí ha insistit que «entenem com a justes aquestes reivindicacions, de la mateixa manera que tots i totes hem de ser conscients de les dificultats que hi ha i que només hi ha un camí: la legalitat». Sobre aquest tema, el diputat de Recursos Humans ha tornat a ressaltar que no es poden seguir els mateixos «passos en fals» que va donar l’anterior equip de govern, que va acabar amb una sentència en 2019 que va anul·lar la carrera professional per excedir l’increment de la massa salarial. «Hem sigut transparents i lleials des del principi i estem aportant una fórmula per a aconseguir implantar la carrera professional, però sempre dins del marc de la llei perquè el contrari seria prevaricar», ha recalcat el diputat.

Reglament de Teletreball

De manera paral·lela a la carrera professional, la Diputació de Castelló està abordant un altre projecte clau en la millora de la seua gestió i de les condicions laborals de tots els seus treballadors i treballadores: el teletreball.

El Reglament de Teletreball permetrà la prestació de serveis a distància sense perdre en cap cas el rigor del procediment ni l’eficàcia en la gestió, modernitzant les estructures administratives i orientant el treball de la nostra organització cap a un enfocament vinculat a la consecució d’objectius i resultats.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: