La Diputació de Castelló participa en l’exposició “De paisatges, passejos i paisans, Porcar, Lahuerta, Varela”

La Diputació de Castelló participa en l’exposició ‘De paisatges, passejos i paisans, Porcar, Lahuerta, Varela’ organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i que es mantindrà en el Museu de Belles Arts de Castelló fins al pròxim 1 de abril de 2018.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat en la inauguració d’aquesta mostra que “és una enorme satisfacció poder acollir en aquest museu provincial aquesta exposició. Doncs la principal vocació del consorci es compleix perfectament en aquesta exposició, ja que totes les institucions que formem part d’aquest consorci estem treballant per portar el millor de la cultura per les tres províncies valencianes, cosa que redunda en benefici per a tota la ciutadania “.

En aquest sentit, Sales ha posat èmfasi que “és motiu de satisfacció a través d’iniciatives com aquesta tots els valencians podrem gaudir de bona part del patrimoni pictòric amb què compten els grans contenidors culturals de la Comunitat. A partir d’avui els castellonencs poden gaudir de tres pintors valencians, un castellonenc, un altre valencià i un altre alacantí, i que aquesta mateixa exposició recorrerà més endavant la província valenciana i la d’Alacant. Amb tot, estem aconseguint difondre a tota la Comunitat el patrimoni cultural valencià amb una oferta de qualitat “.

Així, Sales ha posat en valor “la col·laboració que mantenim amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, que dóna com a resultat exposicions de gran qualitat com la que a partir d’avui poden gaudir tots els castellonencs”.

Sobre l’exposició
El paisatge és un gènere modern que, tot i que en essència és la representació d’un fragment de la natura, és també un tema carregat de significat i evocació. Alhora, es converteix en mans d’alguns artistes en un mitjà d’experimentació formal com mostren aquestes obres de Joan Baptista Porcar (1889-1974), Emili Varela (1887-1951) i Genaro Lahuerta (1905-1985).

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: