La Diputació de Castelló mantindrà obertes les seves 10 primeres Unitats de Conciliació Familiar aquest estiu com a part de #Repoblem

La Diputació de Castelló mantindrà obertes les seves 10 primeres Unitats de Conciliació Familiar l’estiu que per promoure la conciliació a través del seu programa Repoblem en els pobles més petits de la província. Amb això, el Govern Provincial dóna llum verda perquè aquests centres que tenen cura dels infants de zero a tres anys en els municipis de Catí, Cortes d’Arenós, Olocau del Rei, Canet lo Roig, Suera, Montanejos, Ares del Maestrat, Ribesalbes , Montant i Vilafermosa consolidin el seu servei com un important recurs per ajudar les famílies a conciliar la seva vida laboral i familiar.

Amb la Xarxa Provincial de Llars d’infants en el medi rural, la institució provincial incorpora una important iniciativa a altres serveis contra la despoblació que ja ofereix a centenars de famílies com són les Escoles Matineres, les Unitats de Respir Familiar, el Transport Rural amb Fins Metges o les ajudes directes a la natalitat. Tots ells serveis que reverteixen en més oportunitats als pobles i que sumen arguments perquè les famílies romanguin en ells.

Així ho ha explicat el president de la Diputació, Javier Moliner a l’assegurar que «som conscients que la manca de recursos per a conciliar la vida laboral i familiar moltes vegades ha provocat que famílies hagin decidit abandonar el món rural per habitar en el món urbà on sí existeixen aquests recursos. Aquesta són les primeres unitats d’un servei fonamental perquè les famílies que vulguin puguin viure en els pobles més petits «.

Cal tenir en compte que aquesta iniciativa dóna resposta a una de les inquietuds més importants transmeses per les alcaldies dels municipis més petits de la província al president que veuen com moltes famílies decideixen anar-se’n del poble quan van a tenir fills per les dificultats que tenen per poder conciliar la seva vida familiar i laboral. Des de la Diputació, aquesta iniciativa es considera com una de les mesures fonamentals a implementar per afavorir que la població romangui en les zones rurals d’origen i que col·laborarà en bona mesura a frenar l’èxode de població de l’interior.

Fórmula similar a les Unitats de Respir Familiar

Per fer possible aquesta Xarxa Provincial de Guarderies en els pobles de menys de 1.500 habitants, la Diputació articula el servei amb una fórmula molt similar als seus reeixides Unitats de Respir Familiar, un servei al qual destinarà 263.150 euros per al seu manteniment des d’abril a desembre de aquest any.

Així, la Diputació sufraga el cost íntegre de la contractació del personal, així com l’adequació de l’immoble, l’adquisició de béns inventariables i la de béns corrents amb una aportació per ajuntament de més de 25.000 euros.

Aquestes llars d’infants es constitueixen com un recurs públic de titularitat i gestió municipal destinat a l’atenció de població infantil d’edat inferior a tres anys. Entre els seus objectius fonamentals s’estableix la conciliació de la vida laboral, personal i familiar dels familiars que assumeixen la cura dels menors en edat extraescolar, així com constituir-se en alternativa pública a l’absència d’espais d’aquest tipus en pobles tan petits.

Consolidant Repoblem com a programa estratègic

La Diputació de Castelló manté moltes altres mesures per intentar contrarestar la despoblació de l’interior com una de les seves actuacions més prioritàries. Així, el Govern Provincial suma aquesta iniciativa a altres recursos que ja ha posat en marxa contra la despoblació rural i que han tingut molt bona acollida com són les Escoles Matineres en centres educatius o les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) per a la cura de dia de persones majors dependents, el Transport Rural amb Fins Metges i les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: