La Diputació de Castelló llança un vídeo demanant a la ciutadania que extreme totes les precaucions per a evitar incendis forestals

La Diputació de Castelló llança a través del Consorci Provincial de Bombers un vídeo per a sol·licitar al conjunt de la ciutadania que extreme totes les precaucions a fi d’evitar la declaració d’incendis forestals. Davant l’increment de les temperatures que s’ha produït en les últimes jornades, el president José Martí recorda que “arribades aquestes dates, tota prevenció és poca, perquè un dels nostres grans objectius ha de ser salvaguardar el nostre gran patrimoni natural”. Sobre aquest tema ha assenyalat que “ens concerneix a totes i a tots estar molt atents per a mantindre en bon estat els nostres paisatges d’interior que tant estimem”, recordant que “la prevenció d’incendis forestals també és una forma de lluita contra la despoblació”.

Per part seua, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, recorda la conveniència de posar en pràctica una sèrie de senzills consells com que al voltant dels habitatges hi haja una franja de seguretat lliure de vegetació i que no s’acumulen llenya o restes de poda. També és important conéixer les vies d’accés a les habitatges per a utilitzar-les en cas d’evacuació, així com protegir portes i finestres amb persianes i contra finestres. Finalment, destaca la conveniència d’evitar que les branques dels arbres s’acosten molt a les cases.

Ibáñez també recorda que s’ha de mantindre la calma en cas d’incendi i telefonar com més prompte millor al 112 o al 085 perquè els equips d’emergència puguen donar una ràpida resposta.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: