La Diputació de Castelló ja ha aprovat les bases d’ajudes de 565.000 euros per a Unitats de Conciliació Familiar a ajuntaments menors de mil cinc-cents habitants

La Diputació de Castelló ja ha aprovat les bases per a la concessió de subvencions a Unitats de Conciliació Familiar (UCF) en municipis de la província de menys de mil cinc-cents habitants, en les quals la institució invertirà 565.000 euros. Les entitats locals interessades podran presentar la pertinent sol·licitud des de l’enllaç

https://dipcas.sedelectronica.es/ en el termini de 20 dies a partir de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.

Es tracta d’ajudes destinades a la realització de programes o activitats amb repercussió provincial que permeten l’atenció a la població infantil menor de tres anys. Podran sol·licitar-ho els municipis que no disposen de recurs educatiu o assistencial de titularitat pública o privada destinat a l’atenció d’aquest sector d’edat

Es garantirà l’accés a aquests serveis de xiquetes i xiquets domiciliades en altres municipis d’un mateix àmbit comarcal o territorialment confrontants, el nombre d’habitants dels quals també siga inferior a 1.500. Per a accedir a aquesta subvenció s’exigeix que el nombre d’usuaris de la UCF siga almenys de tres.

Les bases preveuen subvencions tant per a despeses de personal com d’inversió en instal·lacions. Podran accedir a les mateixes les unitats ja existents amb una assignació per al període comprés entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2023 i les de nova creació amb una dotació que cobrirà el servei entre l’1 de setembre i el 31 de desembre. Les UCF ja existents podran optar a un màxim de 21.000 euros d’ajudes i les de nova creació a un màxim de 8.000 euros per a inversió i de 7.000 euros per a personal.

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat que aquesta línia d’ajudes forma part de l’estratègia impulsada per la Diputació progressista de Castelló d’estendre els serveis al conjunt del territori «perquè les famílies tinguen els mateixos drets en qualsevol punt de la província». Segons ha explicat, «si volem fixar població al territori resulta imprescindible la implementació de polítiques de conciliació familiar, ja que si no facilitem que els pares i les mares puguen conciliar el treball amb la cura de les seues filles i fills, acabaran anant-se dels seus pobles a municipis més grans, probablement, de la costa».

Martí ha felicitat la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Benestar Social, Patricia Puerta, «per l’impuls que ha donat en aquests quasi quatre anys a l’extensió i l’ampliació de les polítiques socials en l’àmbit rural i per secundar amb fets les paraules».

El president ha finalitzat dient que «quan prenem possessió el 28 de juny de 2019 vam dir que veníem a canviar les coses i a lluitar contra la despoblació, i el que hem fet en tot aquest temps plagat de dificultats ha sigut incrementar l’ajuda als ajuntaments perquè puguen ampliar els serveis i la protecció social, ja que l’objectiu que ens mou és el de mantindre vius els nostres pobles, una vida que, indefectiblement, està vinculada a la permanència en ells de les famílies».

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: