La Diputació de Castelló impulsa la reforma de l’IES de Penyeta Roja amb una inversió d’1,4 milions d’euros

La Diputació de Castelló ha arrancat les obres de reforma i renovació de l’Institut d’Educació Secundària (IES) de Penyeta Roja, que està executant l’empresa Civicons, Construccions Públiques SL, i que compten amb una inversió d’1.472.272,78 euros, i que ha sigut possible gràcies a un conveni amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

El president José Martí, juntament amb el diputat provincial Ximo Huguet, ha visitat les obres i ha anunciat que les previsions són que les obres estiguen acabades per al curs que ve. Els treballs consistiran a millorar els sanitaris, l’accessibilitat, l’eficiència energètica, la seguretat i la funcionalitat de l’edifici, que data dels anys 70.

Martí ha assenyalat que la Diputació de Castelló “ha fet una aposta forta i sense precedents per millorar i dignificar les instal·lacions del centre soci educatiu de Penyeta Roja i aquestes obres són un pas més en la millora de l’estada i educació de les i els alumnes”. Unes obres que, a més a més, “han sigut molt demandades pels pares i mares de l’alumnat”, ha afegit Martí.

Les obres

Les obres consistiran en la renovació completa dels banys de totes les plantes que es troben en un estat molt deficient i, alguns d’ells, fins i tot tenen dimensions molt estretes, la qual cosa dificulta el seu ús. A més, s’instal·larà un ascensor accessible que comunique totes les plantes i es construirà una rampa que salve el desnivell des de la vorera del carrer fins a la planta baixa de l’institut. Igualment, s’actuarà amb els passamans, baranes i altres elements de seguretat i accessibilitat en els quals es detecten mancances.

El projecte també contempla el disseny d’una nova distribució dels espais més ordenada així com la revisió de les instal·lacions d’electricitat, telecomunicacions i protecció contra incendis i se sanejarà el forjat sanitari.

Així mateix, se substituirà el paviment, les portes, els armaris, s’incorporaran taquilles d’ús privat, es renovarà la il·luminació, es repararà la instal·lació de calefacció, es farà un nou revestiment en la façana amb sistema d’aïllament tèrmic i es construirà un magatzem per a material esportiu. Finalment, es col·locarà un fals sostre per a reduir l’altura dels espais i del volum habitable amb el consegüent estalvi energètic.

Cal assenyalar que, aquest mateix curs, l’alumnat del Centre d’Iniciació Tècnic Esportiva (CITD) ha pogut començar les classes en unes aules provisionals que s’han habilitat en l’edifici central perquè es puguen executar les obres de reforma. La Diputació de Castelló ha destinat 291.000 euros a condicionar aquestes aules provisionals.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: