La Diputació de Castelló impulsa la presència i la participació dels municipis de la província a la UE

La Diputació de Castelló, a través de la representació de la seua vicepresidenta primera, María Ángeles Pallarés, s’ha reunit a Brussel·les amb xarxes europees per a impulsar i promoure la participació de la província de Castelló i els seus municipis en iniciatives i projectes europeus, donant resposta a les necessitats que ja li han traslladat nombrosos municipis, especialment els menors de 20.000 habitants. I és que la Diputació de Castelló, presidida per Marta Barrachina, aposta fermament per reforçar els llaços amb altres territoris de la UE i posicionar a la província en l’escena europea.

En paraules de la vicepresidenta, “associacions com Partenalia ens permeten aprofundir en aquesta línia i reforçar el nostre posicionament. De cara al present període 2023-2027 es pot estudiar l’ampliació de les relacions amb xarxes europees que ens permeten reforçar la cooperació tècnica i el municipalisme”, en referencia a les xarxes europees com l’Associació Europea d’Innovació i Desenvolupament Local (AEIDL), Consell de Municipis i Regions d’Europa (CEMR), entre altres.

Durant el Consell Polític de l’Associació Partenalia, la vicepresidenta ha proposat un grup de treball per a promoure els agermanaments i xarxes de ciutats que permeten crear vincles, promoure bones pràctiques i incrementar el sentiment de pertinença a la UE i generar una identitat comuna basada en els valors europeus. Les diputacions podrien tindre un paper actiu en el foment d’aquests projectes que busquen aportar solucions a les problemàtiques que molts municipis comparteixen, i així de manera conjunta i amb el suport del personal especialitzat en les diputacions, fer el salt a altres programes europeus d’innovació territorial.

A més, la vicepresidenta María Ángeles Pallarés ha presentat la campanya #EUinvierte del Centre Oficial d’informació europea de la Diputació de Castelló, Europe Direct Castelló, una eina molt útil per a comunicar, posicionar i posar en valor els projectes gestionats amb Fons de Recuperació, que la Diputació posa a la disposició de totes les entitats locals. Per a acabar, ha compartit i convidat a participar a la resta de representants polítics a a el xarxa de la Comissió Europea, “Construir Europa amb les Autoritats Locals”, secundada per Europe Direct Castelló com a estructura de suport i de la qual és membre la vicepresidenta com a alcaldessa de Canet lo Roig.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d