La Diputació de Castelló i El Teléfono de la Esperanza sumen forces per a conscienciar sobre la salut mental i reclamar un Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social Patricia Puerta, s’ha sumat aquesta vesprada als actes celebrats en la plaça de les Aules amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi i que han sigut organitzats per El Teléfono de la Esperanza de Castelló.

La jornada, sota el lema ‘Castelló respon al suïcidi. L’altre efecte anomenada’, cerca donar visibilitat a la problemàtica del suïcidi, implicar les administracions públiques, oferir els serveis d’ajuda de El Teléfono de la Esperanza i formar i informar de com ajudar davant una situació de suïcidi sense ser un professional sanitari a través de l’escolta. A més, s’ha donat lectura a un manifest en el qual es reclama un Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi.

Porta, que ha acompanyat a la presidenta de El Teléfono de la Esperanza, Eneyda Paz; al coordinador de programes, Eustaquio Barreda, i a la resta de membres de l’entitat, ha destacat la gran participació de la societat castellonenca en una jornada «que ens ha de servir per a parlar de la salut mental, acabar amb el tabú i els silencis i animar a la ciutadania a respondre al suïcidi, sumant-se a un moviment per a parles més, amb total rigor i serietat, sobre la salut mental i el suïcidi».

Les dades de El Teléfono de la Esperanza recullen que unes 50 persones moren a l’any a la nostra província per suïcidi consumat, dades que per a la vicepresidenta de la Diputació de Castelló deixen patent que «la salut mental ha de ser objectiu prioritari de qualsevol societat». «La pandèmia ens ha fet mal, però també ha tret a la llum la urgent necessitat de reclamar a les administracions competents més mitjans per a atendre la salut mental», ha afegit.

Per part seua, Eneyda Paz ha assenyalat que el suïcidi «és un problema de salut, d’ordre sanitari, que s’ha disparat després de la pandèmia, i que mereix l’atenció d’aquelles entitats que tenen com a responsabilitat la salut de l’ésser humà».

La jornada ha començat a les 18.30 hores amb una taula informativa amb tríptics genèrics sobre el suïcidi i guies de prevenció, amb la presència de de el cap de Psiquiatria de l’Hospital Provincial, Rafael Mora. L’actuació del Cor Innuendo, la lectura del manifest i l’encesa de ciris han completat el programa.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: