La Diputació de Castelló ha reunit hui als secretaris dels ajuntaments de la provincia en una jornada

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ha reunit aquest matí als secretaris dels ajuntaments de la província en una jornada intensiva de formació al voltant de les novetats legislatives que afecten al seu treball per tal de millorar el servei que el Govern Provincial als 135 municipis de la província. Amb això, la Diputació facilita l’adaptació del funcionament de l’administració local al nou marc legislatiu al mateix temps que també promou la introducció en tots els pobles de la província de l’administració digital.
 
El diputat del Servei Provincial d’Assistència als Municipis (SEPAM), Francisco Juan Mars, ha explicat en l’obertura de la jornada que “del que es tracta és de ser útils al ciutadà, treballant de forma àgil i assimilant en el nostre funcionament diari com a administració les novetats tant legislatives com de les noves tecnologies que ens permeten ser més àgils i per tant útils i eficaços en la prestació de serveis als castellonencs “.
Més de dos milions per a prestar 2.739 assistències des del SEPAM
I és que estar al costat dels ajuntaments resolviéndoles seus problemes administratius, jurídics, econòmics i legals “s’ha convertit en una eina útil que aquest govern posa a disposició de les administracions locals perquè puguin centrar els seus esforços en el que realment importa: els seus veïns “, ha indicat el diputat.
Per això, en el pressupost per al curs vinent la institució provincial destinarà 2.010.000 d’euros a la partida del Servei Provincial d’Assistència a Municipis (SEPAM) per prestar als consistoris 2.739 assistències, corresponents a 30 serveis diferents.
En aquesta línia, la Diputació garanteix el servei del secretari i / o interventor en 35 ajuntaments, completarà 10.000 expedients administratius i dirigirà més de 300 plens. A més, a 112 ajuntaments els presta serveis vinculats a assistència jurídica mentre que a 126 els subministra serveis informàtics “permetent que fins a 112 ajuntaments puguin apropar la seva gestió diària als veïns a través del seu portal web”.
Modernització de l’Administració al servei del ciutadà
De fet, la Diputació continuarà desenvolupant en 2018 una política activa de modernització de l’administració electrònica en els municipis amb una dotació de 397.608 euros a la qual cal sumar el manteniment dels portals web dels ajuntaments.
Amb això, la innovació i modernització de l’administració es manté com un pilar clau del pressupost provincial, propiciant una major participació i també major agilitat administrativa en aplicar les noves tecnologies a la comunicació interna, amb un nou servei de teleactas.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: