La Diputació de Castelló ha creat més de 100 llocs de treball a les zones rurals de la província a través de l’àmplia implantació de #Repoblem

La Diputació de Castelló ha creat ja més d’un centenar de llocs de treball en els municipis més petits de la província a través de l’àmplia implantació territorial que ha portat a terme del seu programa estratègic per revertir la despoblació del medi rural castellonenc, ‘Repoblem ‘. Així, les mesures impulsades pel Govern Provincial beneficien ja a 112 dels 115 municipis de menys de 5.000 habitants, el que eleva aquesta cobertura al 97% dels municipis que compten amb menys recursos per realitzar serveis tan importants com el transport rural amb fins metges que finança la Diputació per a la gent gran d’aquestes poblacions.

La diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente Ruiz, ha posat en valor que “la importància d’aquest fenomen no és tant la xifra de 123 llocs de treball que mantindrem aquest any a través de les iniciatives de Repoblem sinó el que qualitativament aquesta xifra suposa per al manteniment de població en aquests municipis que compten amb especials dificultats per a fixar població i ocupació “.

En aquest sentit, la diputada ha assegurat que l’acollida que està tenint per part dels ajuntaments les diferents iniciatives de la Diputació amb Repoblem està sent “espectacular”. Tant és així que, segons assegura, “els ajuntaments estan rebent desenes de sol·licituds per entrar a formar part dels equips de treball de serveis com les Unitats de Conciliació Familiar, a punt de activar-se en la majoria de pobles beneficiaris, o les Unitats Respira , que ja són 82 les ocupacions que suposaran aquest any amb una xarxa consolidada per a l’assistència i cura de persones grans amb dependència “.

123 centres d’atenció de nens i grans en 2019

Cal tenir en compte que el Govern Provincial arribarà aquest any la implantació de 123 centres per a l’atenció de nens i grans amb Repoblem.

La gran capacitat d’abast del treball de la Diputació a pràcticament tot el territori rural de la província és el seu factor més valuós, ja que tal com ha explicat la diputada “els recursos que hem creat, fruit d’escoltar als alcaldes dels pobles més petits, estan funcionant molt bé, i podem dir que avui aquestes famílies tenen una mica més fàcil poder conciliar la seva vida familiar i laboral en els seus pobles i no es veuen empesos a deixar-los per anar-se a ciutats que sí que tenen aquest tipus de serveis des de fa temps. Sempre diem que treballem per igualar les oportunitats de tots els castellonencs, visquin on visquin, i el que estem fent amb Repoblem dóna bona mostra d’això “.

Unitats Respira a tot el territori rural

Entre les iniciatives que s’han posicionat a la Diputació com a institució pionera contra la despoblació està la Xarxa Provincial d’Unitats Respira. I és que, amb 66 unitats ja actives en municipis de menys de 10.000 habitants, el Govern Provincial reforçarà aquest recurs amb 15 unitats més en 2019, el que permetrà beneficiar veïns de fins a 81 municipis amb aquest servei que procura la cura de persones grans afavorint la conciliació laboral i familiar dels familiars. Un important recurs que ha obtingut una excel·lent valoració tant pels alcaldes, usuaris, treballadors i veïns dels pobles beneficiaris, consolidant-se com un gran aliat per a la millor qualitat de vida tant de les persones grans com dels seus familiars més directes, afavorint la permanència d’aquests en els pobles. Són 990 places les que la Diputació cobreix ja amb aquest servei i arribarà a les 1215 a finals d’any.

Escoles matineres per la conciliació en els pobles més petits

Les Escoles Matineres de la Diputació en les escoles de municipis de menys de 5.000 habitants són també una realitat que ajuda cada dia a 345 famílies a conciliar les seves vides familiars i laborals sense haver d’abandonar els seus pobles d’origen. A les 23 que la Diputació ja té actives en aquest curs escolar 2018-2019 s’uniran nou més que es posaran en marxa el proper mes de setembre amb l’inici del proper curs i la resolució s’aprovarà en les pròximes dates.

Transport Rural amb Fins Metges

El bon funcionament del Transport Rural amb Fins Metges és també una realitat tot i els pocs mesos que porta actiu. Després de la seva posada en marxa durant l’últim trimestre de 2018, el Govern Provincial reedita el seu funcionament amb un pressupost de més de 600.000 euros després de l’excel·lent acollida que ha tingut entre 112 dels 115 municipis de menys de 5.000 habitants, ja que el trasllat de persones majors als centres hospitalaris era una de les qüestions que més preocupava als ajuntaments de pobles més petits per aconseguir ‘retenir’ a aquest sector de població en els seus municipis.

Completar la xarxa assistencial amb escoles bressol per a nens de 0 a 3 anys

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: