La Diputació de Castelló firma un conveni amb el Fons Valencià per la Solidaritat per a conscienciar sobre els ODS

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea de Benestar Social que dirigeix la diputada provincial Patricia Puerta, ha signat un conveni amb el Fons Valencià per la Solidaritat a través del qual es destinaran 15.000 euros per a realitzar activitats amb l’objectiu de conscienciar a la societat castellonenca sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’acord, a la signatura del qual han assistit la diputada provincial Patricia Puerta i el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, inclou la realització d’una exposició, un taller didàctic, un contacontes i una jornada formativa. Tot això s’anirà desenvolupant en els diferents municipis participants que aquest any són Castelló, Onda, Orpesa, Atzeneta i Vilafranca.

Referent a això, Porta ha destacat que, el fet de treballar directament amb els municipis «suposa aprofitar millor els recursos, fomentar el municipalisme i promoure el compromís dels ajuntaments en accions de cooperació i educació per al desenvolupament».

Així mateix, la diputada de Benestar Social ha assenyalat la necessitat que la ciutadania conega «què són els ODS, què es persegueix amb ells, quines metes s’han d’aconseguir i, el més important, que es puga fer des dels municipis, amb accions locals, per a aconseguir canvis globals».

«Així, a través d’aquest projecte volem, d’una banda, territorialitzar els ODS i, per una altra, acostar a la població de la província de Castelló les accions que hem de posar en marxa per a la consecució de les metes que es plantegen en l’Agenda 2030», ha afegit Porta.

Accions

El conveni signat per la Diputació de Castelló i el Fons Valencià per la Solidaritat contempla el següent programa d’actes:

1.- L’exposició ‘In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat’. Es tracta d’una exposició itinerant que té com a finalitat apropar els ODS a la població, aprofundit en la producció i el consum responsable. La mostra comprén un espai de preguntes i curiositats per a reflexionar, un altre espai amb informació tematitzada sobre els ODS 12 (Garantir modalitats de consum i producció sostenibles: un requisit essencial per al desenvolupament sostenible), una part final de resum i un photocall per a compartir experiències.

2.- El taller didàctic sobre els ODS ‘Soc conscient de quin consum faig’. Aquesta activitat està destinada a centres educatius d’educació primària i secundària i col·lectius específics com a associacions, centres de majors, universitats populars, centres juvenils,… i té com a objectiu donar a conéixer els ODS, sensibilitzar sobre la situació del planeta i oferir alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenible.

3.- Activitat lúdica i de sensibilització sobre els ODS: Contacontes ‘Anem a buscar un tresor’. Es realitzarà un contacontes teatralitzat per a sensibilitzar i conscienciar al públic infantil i familiar sobre la necessitat i urgència de canviar els nostres hàbits i la forma de consum.

4.- Realització d’una jornada formativa. Es realitzarà una acció formativa a la ciutat de Castelló dirigida al personal docent dels centres educatius, així com a representants públics (alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores), funcionariat i personal tècnic dels municipis. Els objectius de la jornada seran donar a conéixer l’Agenda 2030, els ODS, territorialitzar els ODS i presentar i explicar de manera detallada els materials de sensibilització i formació elaborats per a la campanya.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: