La Diputació de Castelló estalviarà 235.000 euros a l’any en retribucions als integrants de la corporació

La Diputació de Castelló estalviarà 235.000 euros a l’any en retribucions als integrants de la corporació després de l’aprovació en el ple de la proposta de Presidència sobre les assignacions als membres de l’equip de govern i el seu règim de dedicació.

El president, José Martí, cobrarà el mateix sou que el seu antecessor, 68.000 euros, encara que la seva dedicació serà del 100% i no del 80% com succeïa en el cas de Javier Moliner. La vicepresidenta, Patricia Porta, percebrà el mateix que els dos vicepresidents de l’anterior mandat, però també tindrà una dedicació del 100% i no del 70% com passava amb Vicent Sales i Andrés Martínez.

És important destacar que amb el nou equip de govern hi haurà una única vicepresidència enfront de les dues del mandat anterior i les set que va arribar a haver-hi en altres moments.

Quant als altres 12 integrants de l’equip de govern, 8 passen a tenir una dedicació del 100%, cobrant també el mateix salari que els diputats de l’anterior equip de govern, la dedicació era de tan sols el 55%.

Amb la proposta de Presidència aprovada pel ple, el prespuesto anual de la Diputació per a salaris dels diputats provincials serà de 583.000 euros, enfront dels 819.000 euros del mandat anterior.

La circumstància que els diputats provincials tinguin el 100% de dedicació a la Diputació implica que no podran cobrar un sou afegit en els ajuntaments en els quals són regidors. En conseqüència, el president José Martí, tenint una dedicació del 100%, cobrarà la mateixa quantitat que l’anterior president, Javier Moliner, la dedicació a la Diputació era del 80%, la qual cosa li permetia tenir ingressos més com a regidor a l’Ajuntament de Castelló.

José Martí ha matisat que quan es parla de dedicació al 100% “ens estem referint a dedicació en relació a les retribucions, que és el mateix que els passa a molts alcaldes de la província que tenen plena dedicació laboral a l’empresa en la qual treballen i un cop acabada la jornada laboral emprenen la tasca de gestió en el seu ajuntament “.

En quan al capítol de personal eventual, el nou equip de govern ha decidit aplicar un lleuger increment dels sous amb l’objectiu de reduir al mínim les desigualtats existents. D’aquesta manera, aquesta partida s’incrementa un 3,74%, en passar de 925.000 euros a 961.000 euros.

És important assenyalar que el nou equip de govern ha decidit revisar únicament els sous més alts, raó per la qual tot l’esforç recau sobre els integrants del propi equip de govern.

D’altra banda, s’han mantingut els sous de l’oposició. En aquest sentit, el president José Martí ha assenyalat que “ho fem per una qüestió de coherència, perquè volem que l’oposició pugui treballar en unes condicions dignes, ja que l’actual equip de govern coneix de primera mà el que significa treballar sense els mitjans necessaris “.

El president ha destacat que “avui comença a caminar una nova Diputació, que respon a un projecte clar, diàfan i intel·ligible per a la ciutadania; una Diputació que miri i orienti les seves polítiques cap als pobles i ciutats de Castelló, amb l’objectiu fonamental de combatre el greu problema de la despoblació “.

Ha afegit que “hem vingut fins aquí per revolucionar la Diputació, per fer-la més àgil, propera i coneixedora del territori, capaç de sar serveis allà on fins ara no els havia”.

El president Martí ha iniciat el ple apel·lant a la importància del respecte a les institucions, “que tant han ajudat a consolidaridad les democràcies occidentals”, ia la necessitat que la política i la gestió vagin de la mà perquè per als ciutadans “és fonamental que des de les institucions es realitzi una bona gestió “.

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: