La Diputació de Castelló escomet tasques de conservació i restauració de les pintures del saló de recepcions

La Diputació de Castelló, a través del Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals, està escometent tasques de millora de les pintures de Soler Blasco que decoren el saló de recepcions de l’edifici del Palau de les Aules.

Tal com han explicat la tècnica i el tècnic de l’àrea, Pilar Juárez i Javier Pérez, respectivament, la intervenció pretén corregir i frenar el deteriorament existent en l’actualitat per garantir la conservació d’aquestes obres.

Cal assenyalar que les pintures estan realitzades amb la tècnica denominada ‘marouflage’, que consisteix a pintar un suport lleuger (en aquest cas llenç) i adherir-ho a un suport més rígid (el mur).

Amb el pas del temps, algunes peces dels llenços encolats també presenten una falta d’adhesió i, en altres punts molt localitzats, i a conseqüència d’humitats, s’evidencien pulverulències dels estrats pictòrics i pèrdues de policromia molt puntuals, que es localitzen en cantonades o zones baixes de la cornisa.

Tal com detallen els tècnics, en general, l’estat de les pintures és òptim, amb sols una capa superficial per la pol·lució ambiental i assenyalen que l’escena del Rei Jaume I és la més danyada en la seua part inferior per problemes de la tècnica pictòrica emprada.

La diputada de l’àrea de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la important labor que realitza el Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació per “salvaguardar el patrimoni moble que alberga la província”.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: