La Diputació de Castelló elabora un pioner Pla Director per a consolidar i impulsar cultural i turísticament el Castell de Xivert

La Diputació de Castelló ha fet un nou pas avant amb l’elaboració d’un Pla Director pioner per a consolidar i impulsar des del punt de vista turístic i cultural el Castell de Xivert, una de les fortaleses més significatives de les comarques de la província.

Aquest Pla Director compta amb 3 passos. El primer suposa l’elaboració d’un estudi preliminar extremadament complet, on s’analitza l’entorn natural i es realitzaran estudis històrics, arqueològics i arquitectònics (aquest últim en representació tridimensional), a més d’una anàlisi sobre les patologies constructives i estructurals del castell.

Amb tots aquests antecedents s’elaborarà, en la segona fase, un diagnòstic complet i detallat de l’estat actual del recinte.

Finalment, en el tercer pas es proposaran actuacions concretes que aniran planificades en un cronograma. Aquesta fase tècnica es realitzarà amb una metodologia innovadora de Heritage Building Information Modeling (HBIM).

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha subratllat la importància de ‘’estudiar i actuar per a reactivar cultural i turísticament un dels monuments més emblemàtics de la província’’. Sobre el Pla Director, ha afirmat que s’elabora ‘’mitjançant un ampli equip multidisciplinari i innovador que estudia i valora qüestions importants com l’accessibilitat, el seu entorn i el seu estat actual’’.

Aquest equip tècnic està compost per 19 professionals d’arquitectura, arqueologia, historiadors, tècniques de turisme, publicistes i biòlogues.

Sanz ha destacat que existeix una coordinació entre l’equip i l’àrea de Cultura de la institució provincial mitjançant reunions de seguiment del Pla Director. Aquesta previst que es presente aquest projecte a principis d’estiu.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: