La Diputació de Castelló destina prop de 400.000 euros per a garantir el proveïment d’aigua potable en municipis de menys de 20.000 habitants

La Diputació Provincial de Castelló ha aprovat la concessió de la primera resolució de les ajudes d’emergència hídrica, per a garantir el proveïment d’aigua potable en els municipis de menys de 20.000 habitants.

El diputat responsable del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, ha reiterat que “la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i el govern provincial tenim el compromís que els veïns dels 135 municipis del nostre territori tinguen garantit el proveïment d’aigua i en això estem treballant des del minut zero, marcant l’aigua com a tema prioritari en les nostres polítiques i gestió”.

El diputat responsable ha continuat explicant que amb les subvencions concedides “els municipis de menys de 20.000 habitants poden garantir un servei bàsic i necessari per als seus veïns”. Totes les actuacions incloses en les subvencions es refereixen al servei de proveïment i distribució d’aigua potable domiciliària.

En aquest sentit, d’una banda i per un import total de 231.984,02 euros, la Diputació de Castelló ha concedit, en la primera resolució, 39 subvencions destinades al subministrament d’aigua mitjançant cubes com a Canet lo Roig, Xodos, la Torre d’en Besora i Pina de Montalgrao; a la reparació d’avaries en la xarxa, bombeig i depòsit entre els quals s’inclouen els municipis d’Herbers, Benafer, Villores, Almedíjar, Aín, Xert, Santa Magdalena de Pulpis, Arañuel, Artana, Alcudia de Veo, Algimia de Almonacid, Pavías, Montanejos, Montán, Forcall, Viver, la Jana, la Pobla de Benifassà, Zucaina, Vallibona, Llucena, Soneja, les Coves de Vinromà, Eslida, Geldo, Sot de Ferrer, Caudiel, Borriol, Villanueva de Viver, Benassal, Fuente la Reina, Villahermosa del Río, Torás i Fuentes de Ayódar. I a Ayódar la subvenció va destinada a la despesa generada per a la desobstrucció d’urgència del tractament d’aigua potable.

D’altra banda, la Diputació ha concedit subvencions per import de 166.620,67 euros per a 15 municipis: Fuentes de Ayódar, Vistabella del Maestrat, Rossell, Pina de Montalgrao, Argelita, Cervera del Maestre, la Jana, Figueroles, la Pobla de Benifassà, Zucaina, Sot de Ferrer, Castillo de Villamalefa, Villahermosa del Río, Torás i Ayódar. En aquest cas les subvencions van destinades a cobrir les despeses quant a substitució de conduccions, de bombeig en pou, de bombament de xarxa, d’equip de bombeig, de bombeig en depòsit, d’elements de xarxa per avaria, per a la instal·lació de bomba i certificacions d’obra, per a l’adequació escomesa general xarxa des de depòsit, per a instal·lacions en pou, així com diverses inversions relatives a la xarxa de proveïment.

Reparació de canonada a la Pobla d’Arenós

Dins de les actuacions realitzades per la Diputació de Castelló per a garantir el proveïment d’aigua en tot el territori, el diputat Iván Sánchez ha visitat al costat de la Directora General de l’Aigua, Sabina G. Galindo, les obres de reposició de la canonada de proveïment d’aigua potable a la Pobla d’Arenós. Aquesta actuació ja ha finalitzat i s’ha executat de manera conjunta entre la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Com ha explicat el diputat del Cicle Integral de l’Aigua, “l’actuació ha consistit en la reparació de la canonada de proveïment d’aigua que va resultar danyada per incendi que el mes de març passat va cremar al voltant de 4.000 hectàrees de muntanya a la província de Castelló”.

La canonada discorre ara sota terra, a un metre de profunditat, a fi d’evitar la seua deterioració i previndre també que puga veure’s afectada de nou per qualsevol altre sinistre. La citada conducció té una longitud de 2.400 metres. A més, l’obra ha inclòs una desviació de la canonada per a facilitar la distribució d’aigua per als cultius de la zona, la construcció de dues fonts per a donar servei tant a persones com a animals silvestres i el reforçament d’unes certes estructures per a evitar possibles danys en cas que es registraren avingudes d’aigua.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d