La Diputació de Castelló destina 60.000 euros a la recuperació de les pintures fingides de l’arxiprestal de Vinaròs

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha visitat Vinaròs on ha pogut comprovar de primera mà el resultat dels treballs de recuperació de les pintures fingides de l’arxiprestal de la capital del Baix Maestrat i que ha comptat amb una subvenció de 60.000 euros per part de la institució provincial. Aquesta subvenció s’ha fet efectiva en dues anualitats: 20.000 euros en 2021 i 40.000 euros en 2022. A més a més, el bisbat de Tortosa ha aportat 60.000 euros més.

Sanz ha reiterat l’“aposta ferma per la recuperació del patrimoni de la nostra província en dos vessants: invertint en el mateix patrimoni –com són els castells de Peníscola, Polpís o Xivert, el Palau de Sant Joans de Cinctorres, la Casa Abadia de Vilafamés o la Cartuja de Valdecrist a Altura– i amb acords amb els dos bisbats de la província, el de Castelló-Sogorb i el nostre, el de Tortosa”.

A aquest respecte, la diputada ha assenyalat que “avui estem constatant que els nostres acords són importants perquè important és la tasca que tenim encomanada: protegir i salvaguardar el patrimoni”.

Les pintures arquitectòniques fingides de les parets exteriors de l’Església Arxiprestal de Vinaròs daten del segle XVIII i són uns frescos que van ser descoberts en 2013 amb motiu de l’exposició ‘La llum de les imatges’. Des d’aqueix moment no van rebre el tractament adequat, una circumstància que va desembocar en una greu deterioració dels dibuixos, que ha fet que la Diputació de Castelló actuara amb una aportació de 60.000 euros per a la seua adequació.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: