La Diputació de Castelló defensa el potencial turístic de les oliveres mil·lenàries com a eina per a lluitar contra la despoblació

La Diputació de Castelló continuarà treballant per a potenciar el valor cultural, identitari i econòmic de les oliveres mil·lenàries de la província. Ho ha assegurat a Ulldecona el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, durant la seua intervenció en l’acte d’inauguració del ‘X Congrés d’oliveres mil·lenàries en el Territori del Sénia’, organitzat per la Mancomunitat Taula del Sénia. En la seua opinió, «les oliveres tenen un fort potencial com a atractiu cultural i turístic, que entre tots hem de saber aprofitar». Una línia de treball que «és coherent que l’estratègia de la institució provincial d’activar mecanismes que ajuden a generar activitat econòmica en l’àmbit rural per a posar fre i lluitar contra la despoblació».

Pérez ha informat que «per a avançar per aquesta senda la Diputació de Castelló subvenciona amb 22.500 euros a l’any a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, amb l’objectiu d’emprendre activitats de promoció i divulgació de les oliveres mil·lenàries».

A més, ha agraït «la gran labor que desenvolupa la Mancomunitat de la Taula del Sénia per a divulgar la cultura de les oliveres milenaries a través de diverses activitats i activant la posada en marxa d’itineraris que giren entorn d’ells».

El diputat ha recordat que recentment la institució provincial ha editat una guia per a «promocionar el consum de l’oli d’oliva verge extra (AOVE) juntament amb la Fundació Intercoop» amb la intenció de «fer saber de la qualitat de l’oli que es produeix a la província a les nostres comarques i fora dels nostres límits provincials». Aquests productors tenen un presència molt destacada en la marca ‘Castelló Ruta de Sabor’ que impulsa la pròpia Diputació. A més, la institució distingeix anualment a arbres monumentals de la província.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: