La Diputació de Castelló crearà una partida específica d’un milió d’euros per crear ocupació a l’interior de la província amb #Repoblem

La Diputació de Castelló crearà una partida pressupostària específica d’un milió d’euros per crear ocupació a l’interior de la província com a part del seu programa #Repoblem. Amb això, el Govern Provincial reforçarà el seu compromís estratègic amb revertir la situació de despoblació rural que pateix bona part del territori provincial, amb importants increments també en altres serveis que ja prestava amb èxit fins ara en l’entorn rural de la província. Així, gairebé triplica la inversió en Escoles Matineres amb 260.689 euros, i augmenta un 34% el seu programa d’Unitats de Respir Familiar fins als 605.128 euros.

La Diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que «es tracta de reforçar les iniciatives que estan donant bon resultat en els pobles perquè puguin beneficiar més municipis i castellonencs. Tant les escoles matineres a les escoles com les Unitats Respira per a gent gran estan ajudant a desenes de famílies a conciliar la seva vida laboral i familiar sense haver d’anar a viure a la ciutat. Volem continuar en aquest camí, i la millor forma de fer-ho és destinant més recursos i més iniciatives que sorgeixen d’escoltar durant tot l’any a alcaldes i regidors que diàriament lidien amb aquests problemes que es deriven de l’escassetat de població. Entre tots hem de donar-li la volta a aquesta situació i ajudar a tenir garantit un interior viu i amb futur sense perdre ni una de les 135 identitats que defineixen la nostra província «.

Cal tenir en compte que, d’acord a aquest compromís, la Diputació augmentarà el proper any un 25% la inversió directa del programa #Repoblem fins a aconseguir la xifra de 5.262.488,25 euros. Amb això, el Govern Provincial mantindrà en els seus comptes de 2019 la lluita contra la despoblació com un dels seus eixos estratègics i prioritaris en la seva actuació global de cara a millorar la província.

Això tenint en compte, tal com assegura Vicente-Ruiz, que «al marge de la inversió directa que destinem a aquests programes contra la despoblació amb Repoblem, des de la Diputació la prioritat per igualar oportunitats a tot el territori és transversal i s’aplica a totes les àrees de competència. Això fa que anualment estiguem ajudant directament i indirectament als pobles de l’entorn rural amb més de 30 milions d’euros anuals «.

Els millors pressupostos per a Castelló
Fruit de l’eficiència en la gestió aplicada des de fa set anys pel Govern Provincial de Javier Moliner, els comptes de 2019 triplicaran la inversió directa de la Diputació fins elevar a gairebé 55 milions d’euros. Amb 143 milions de pressupost global, la capacitat inversora de la Diputació suposa un 36% del pressupost, la més alta de la seva història, i per primera vegada eliminant el capítol 3 de despeses financeres en haver reduït a zero el deute amb els bancs. Un pressupost en què per primera vegada augmenten més les inversions que el propi pressupost, ja que augmenta pressupost 8 milions i les inversions 8.680.000.

Els comptes de la Diputació per al pròxim exercici demostren el compliment del compromís de Moliner amb el seu projecte polític, donant-li la volta a la situació econòmica en què va trobar la Diputació a través d’aplicar l’eficiència en la gestió en cadascuna de les seves decisions, per fer de la Diputació una Administració cada dia més útil al servei d’una província millor.

Tal com assegurava el president Moliner en la presentació dels pressupostos, «hem demostrat que és possible una altra manera de fer política diferent a la que estem veient en l’ecosistema que ens envolta, una política basada en la gestió, la recerca de consens i el lideratge. Quan vam arribar ens trobem una Diputació amb 140 milions de deute que destinava 13,5 milions a costos financers i invertia 17 milions, avui invertim prop de 55, sense deute amb els bancs, per multiplicar oportunitats a la nostra terra «.

Cal assenyalar a més que aquests comptes són possibles gràcies a un notable exercici de reducció del consum de recursos interns per destinar-los als pobles, «fent més amb menys», com demostra la baixada del capítol de personal per sota del 19%.

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: