La Diputació de Castelló contempla per a 2023 la primera fase de la renovació del vial que uneix Caudiel amb Higueras

La Diputació de Castelló projecta per a l’any 2023 l’inici de les obres de renovació de la carretera CV.203, que uneix Caudiel amb les localitats d’Higueras i Pavías, a l’Alt Palància. És el compromís que ha assumit el president de la corporació, José Martí, amb les alcaldesses de les últimes dues localitats, Mercedes Giménez i Mari Carmen Vives, a les quals ha citat a Palau per a abordar la problemàtica de mobilitat a la zona per les deficiències en la carretera.

El president, que ha estat acompanyat pel titular de Carreteres, Santi Pérez, ha confirmat que l’actuació “serà prioritària en els pressupostos de l’any que ve”. Per l’envergadura del projecte, les obres es faran per fases. La previsió és avançar un quilòmetre i mig per any fins a completar els nou que separen Caudiel de Pavías. Ambdues alcaldesses han mostrat la seua satisfacció per els avanços anunciats pel president “i que suposaran una àmplia millora de la circulació i de la seguretat vial per al veïnat de la zona”.

Segons ha explicat Pérez, que compta amb el disseny preliminar del traçat, la renovació de la carretera contemplarà l’eixamplament de la calçada i el reforçament del ferm. Es tracta, en opinió de tots els presents, d’una actuació “molt necessària i demandada” perquè “parlem d’una carretera molt estreta -amb punts on a penes caben dos vehicles- que suporta un important volum de trànsit en diferents èpoques de l’any”.

L’equip de govern blindarà l’execució d’aquest projecte amb la seua inclusió en el proper pla provincial de carreteres. La intenció de José Martí és consensuar-lo amb totes les forces polítiques representades al Ple de la Diputació. “La millora de les comunicacions entre els pobles d’interior i les capitals comarcals serà una prioritat. Hem d’apropar els serveis bàsics als pobles perquè tant joves com no tan joves puguen construir i desenvolupar el seu projecte de vida amb totes les seues necessitats satisfetes a poca distància de casa”, apunta el president. La Diputació estudiarà netejar les vores de la carretera al llarg de l’any per a guanyar en visibilitat.

TRANSPORT PÚBLIC

Des dels ajuntaments d’Higueras i Pavías s’ha traslladat al president la problemàtica que suposa per als pobles menuts, com és el cas, la manca d’opcions de transport públic a les grans ciutats. Ambdues localitats, manifesten, depenen de Segorbe per a molts tràmits però no compten amb facilitats per a arribar-hi. Martí s’ha compromés a traslladar aquesta reivindicació a la Conselleria.

En el transcurs de la reunió també s’han tractat altres temes com els plans d’ocupació per a l’estiu i millores en les depuradores locals.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: