La Diputació de Castelló començarà el dilluns 12 d’agost els tractaments contra els mosquits en el sector nord

L’empresa adjudicatària reactiva a més aquests dies els treballs en les zones centre i sud, en les quals es treballa de forma intensa per a intentar pal·liar les molèsties que generen els dípters

11 de’agost de 2019. La Diputació de Castelló activarà aquest dilluns 12 d’agost els tractaments per a combatre la presència de mosquits en els municipis de la zona nord de la província, que completaran així els treballs desenvolupats des de finals de juliol en les àrees centro i sud. La primera planificació apuntava a l’actuació a mitjan aquesta mateixa setmana però ajustos tècnics de l’empresa adjudicatària, ADDA OPS S.A. han obligat a traslladar al dilluns que ve l’inici de la campanya a les comarques del nord.

Així, segons la nova planificació, l’estimació és que el 12 d’agost comencin les fumigacions per l’entorn de la desembocadura del riu Els Coves, en terme municipal d’Alcalà de Xivert. Per al 13 d’agost la idea és acudir a la Marjal de Peníscola, a cavall d’aquesta localitat i Benicarló, deixant-se per al dia 14 Morella. La setmana quedarà completada el divendres 16 d’agost en el Riu Benifarguell, entre Santa Magdalena de Polpís i Cervera del Maestrat, si bé per a la setmana següent podrien continuar desenvolupant-se noves actuacions. En qualsevol cas, es tracta d’una planificació estimada ja que els treballs són susceptibles de modificacions segons les necessitats diàries de reforçar algun punt en concret.

María Jiménez, diputada provincial de Medi Natural, ha insistit en el “gran treball que han realitzat els tècnics de la casa” per a aconseguir l’autorització per a tractaments aeris i terrestres en el 90 per cent dels municipis de la província”.

Aquesta nova fase en el nord se suma doncs a centre i sud, assumides per l’empresa Lokímika, adjudicatària dels dos primers lots que va posar en marxa la Diputació Provincial. Així, Borriana, Nules, Vilavella i Cabanes van ser els quatre primers termes en els quals van començar a treballar l’empresa des del 25 de juliol, dia en què va començar la campanya. En tots els casos s’han desenvolupat actuacions terrestres, encara que en el projecte també estaven incloses accions aèries puntuals amb la utilització de drons.

De forma paral·lela a l’inici dels treballs en la zona nord de la província per part ADDA OPS S.A, els sectors centre i sud segueixen amb la seua activitat de la mà de Lokímika. De fet, s’han planificat també noves intervencions durant aquesta setmana.

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: