La Diputació de Castelló avança en l’assistència de fills de víctimes de violència de gènere

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana mantenen units els seus recursos per garantir l’assistència dels fills de les dones víctimes de violència de gènere a la província. És per això que el Servei d’Urgències Psicològiques per a Víctimes Secundaries de Violència de Gènere que han posat en marxa centrarà la temàtica de les jornades que ha organitzat la Diputació el proper dijous 30 de novembre sota el títol “Jornada sobre violència de gènere i afectació sobre els fills “.
Així ho ha anunciat el president de la Diputació, Javier Moliner, després de participar aquest matí al minut de silenci i lectura del manifest oficial pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona aquest matí davant de les portes de Subdelegació del Govern .
“Avui el Govern Provincial està participant en aquesta repulsa al costat de totes les entitats de l’Administració Central de l’Estat per mostrar la més absoluta condemna davant els desgraciadament continus episodis de terrorisme domèstic, que crec que és el qualificatiu que descriu el que està vivint la nostra societat . Crec que és fonamental que tots, de manera conjunta i coordinada llancem un missatge de tolerància zero, d’habilitar els màxims recursos per a les víctimes, però també que fem tots una reflexió sobre quin és el futur que ens ve “.
En aquest sentit, el president Moliner ha explicat que “resulta gairebé tan preocupant com el que ens passa cada dia la visió que els estudis sociològics donen de com les adolescents actuals veuen les qüestions relacionades amb la igualtat. Crec que cal una reflexió col·lectiva sobre què és el que estem fent malament perquè no només no hàgim aconseguit acabar amb aquesta xacra sinó que tinguem avui generacions que tenen una visió d’aquesta problemàtica francament preocupant “.
És per això que Moliner ha al·ludit a la unió d’esforços contra la violència de gènere per part de totes les administracions i al costat de la societat. “Davant d’aquesta realitat totes les administracions hem d’unir-nos i al costat de la societat hem d’assumir un compromís de denúncia, de buscar una sortida a qualsevol indici que es pugui produir de violència domèstica ia partir d’aquí deixar que la justícia apliqui tot el pes de la llei davant qui exerceix la major desigualtat que es pot veure que és la violència emparada en una supremacia masclista absolutament abominable “.
Servei d’Atenció Psicològica a Víctimes Secundaries de la Violència de Gènere
Amb el manteniment d’aquesta innovadora iniciativa, el Govern Provincial dóna un pas més en el seu treball per coordinar tots els recursos disponibles a la província i unir les sensibilitats de tots els agents implicats per garantir la millor resposta i actuació fa un pas més en la lluita contra la violència de gènere, en la prevenció però també en l’assistència donant cobertura a tots els municipis de la província.
Cal assenyalar que aquest servei està considerat com a servei d’urgències 24 hores, realitzant la intervenció in situ. La Diputació s’ha fet càrrec de la formació especialitzada dels professionals que atendran les víctimes secundàries i de finançar el cost d’aquest servei que no està actiu en pràcticament cap altra zona d’Espanya.
Compromís ferm amb la igualtat i contra la violència
Les jornades d’aquesta setmana i la participació del president Moliner al minut de silenci i lectura del manifest contra la violència de gènere se sumen a tots els recursos amb què la Diputació constata diàriament al compromís que el Govern Provincial manté en les seves iniciatives amb la igualtat entre homes i dones i per eradicar la violència de gènere en el territori castellonenc.
Així, la Diputació de Castelló porta a terme més d’una desena d’iniciatives específicament dirigides contra la violència masclista: emet beques en ajuntaments dirigides a dones supervivents de la violència de gènere, porta a terme un multitudinari concurs de redacció entre els alumnes d’instituts de la província, ha creat al costat del Col·legi de Psicòlegs el Servei d’Urgències Psicològiques per a Víctimes Secundaries de la Violència de Gènere, tallers d’igualtat, un programa contra el bullying escolar (amb la producció de la sèrie ‘Res no serà igual’), així com tallers de formació dirigits específicament a dones en matèria d’emprenedoria i lideratge empresarial. A més, procura recursos als ajuntaments amb publicacions com la Guia Informativa sobre la Violència sobre la dona i drets de la víctimes.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: