La Diputació de Castelló augmentarà un 25% la inversió directa d’#Repoblem en el seu compromís per revertir la despoblació a l’interior

La Diputació de Castelló augmentarà el proper any un 25% la inversió directa del programa #Repoblem fins a aconseguir la xifra de 5.262.488,25 euros d’acord al seu compromís amb revertir la situació de despoblació que pateix bona part de l’interior de la província. Amb això, el Govern Provincial mantindrà en els seus comptes de 2019 la lluita contra la despoblació com un dels seus eixos estratègics i prioritaris en la seva actuació global de cara a millorar la província.

La Diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que «els pressupostos reflecteixen el total compromís d’aquest Govern Provincial per treballar per revertir la situació de despoblació que pateix la nostra terra i mantenir oportunitats per als 135 municipis de la província. Volem un interior viu, volem un interior amb present i futur, i és per això que bolquem tots els esforços per aconseguir a poc a poc frenar aquesta situació que ara per ara és la principal amenaça de la nostra terra «.

En aquest sentit, la diputada ha avançat que «mantindrem actuacions que han funcionat molt bé fins ara i ampliarem amb idees noves nous serveis per seguir ajudant a igualar les oportunitats a tot el territori i afavorir que més persones decideixin desenvolupar el seu projecte vital i professional en els pobles «.

Així, la Diputació mantindrà la seva aposta per la conciliació familiar i laboral amb la línia de Escoles Matineres i les Unitats de Respir Familiar o el Taxi Rural amb Fins Metges, entre altres serveis que ja mantenia amb Repoblem, i incorporarà noves iniciatives per als municipis més petits de la província. Cal assenyalar a més que la Diputació porta implementant el seu programa Repoblem contra la despoblació des de 2013 i, tal com recorda la diputada, «un dels principals èxits d’aquest compromís ha estat introduir en l’agenda política i institucional el problema de la despoblació, ja de revertir aquesta situació no és una cosa que puguem fer sols «.

Més recursos per a l’interior

Cal tenir en compte que al marge de la inversió directa que la Diputació destina a les actuacions específiques que contempla Repoblem, el Govern Provincial inverteix més de 30 milions d’euros en iniciatives que beneficien directament i indirectament a mantenir actius els municipis de l’interior. En aquest altre ordre d’actuacions per a l’interior s’inclourien inversions importants com carreteres, depuradores, l’Estratègia Provincial de l’Ocupació, Emprenedoria i Promoció Econòmica que s’imparteix des dels Centres Cedes, la dinamització turística amb programes com el Castelló Sènior, informadors turístics, Castelló ruta de Sabor o Castelló Escenari Esportiu, o la restauració de patrimoni, entre d’altres.

Els millors pressupostos per a Castelló

Fruit de l’eficiència en la gestió aplicada des de fa set anys pel Govern Provincial de Javier Moliner, els comptes de 2019 triplicaran la inversió directa de la Diputació fins elevar a gairebé 55 milions d’euros. Amb 143 milions de pressupost global, la capacitat inversora de la Diputació suposa un 36% del pressupost, la més alta de la seva història, i per primera vegada eliminant el capítol 3 de despeses financeres en haver reduït a zero el deute amb els bancs. Un pressupost en què per primera vegada augmenten més les inversions que el propi pressupost, ja que augmenta pressupost 8 milions i les inversions 8.680.000.

Els comptes de la Diputació per al pròxim exercici demostren el compliment del compromís de Moliner amb el seu projecte polític, donant-li la volta a la situació econòmica en què va trobar la Diputació a través d’aplicar l’eficiència en la gestió en cadascuna de les seves decisions, per fer de la Diputació una Administració cada dia més útil al servei d’una província millor.

Tal com assegurava el president Moliner en la presentació dels pressupostos, «hem demostrat que és possible una altra manera de fer política diferent a la que estem veient en l’ecosistema que ens envolta, una política basada en la gestió, la recerca de consens i el lideratge. Quan vam arribar ens trobem una Diputació amb 140 milions de deute que destinava 13,5 milions a costos financers i invertia 17 milions, avui invertim prop de 55, sense deute amb els bancs, per multiplicar oportunitats a la nostra terra «.

Cal assenyalar a més que aquests comptes són possibles gràcies a un notable exercici de reducció del consum de recursos interns per destinar-los als pobles, «fent més amb menys», com demostra la baixada del capítol de personal per sota del 19%. «Vam ser la primera Administració espanyola que va aconseguir un capítol de personal per sota del 20% i avui el vam presentar del 18,7%, i aquí vull agrair l’esforç dels excel·lents treballadors d’aquesta casa», remarcava el president.

 

 

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: