La Diputació de Castelló augmenta un 4,6% el pressupost de bombers per garantir la millor resposta a les emergències a tot el territori

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat en el Palau Provincial el pressupost de l’any que ve que, amb 19.216.142,79 euros, augmenta en un 4,67% respecte a 2018 amb l’objectiu de la Diputació de garantir la millor resposta a les emergències a tot el territori. La Generalitat Valenciana ha donat suport amb el seu vot els comptes provincials que inclouen entre les seves partides un important empenta a la construcció d’helisuperfícies, amb 272.493,88 euros, així com a la renovació de material de transport amb gairebé un milió d’inversió (990.000 euros) .

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que «enguany incidim especialment en la resposta eficaç des de qualsevol punt de la província, amb un important impuls a la construcció d’helisuperfícies que garanteixen la millor resposta sanitària i d’emergències a tot el territori. A més, continuem amb el compromís de mantenir els millors equipaments per als treballadors del Consorci, tant pel que fa a vestuari, amb una partida de 120.000 euros com a per a material de transport, amb l’adquisició de nous vehicles que contribuiran a l’excel·lent servei que presten els nostres efectius davant de qualsevol emergència «.

En aquest sentit, el diputat Rubio ha posat èmfasi a més que «no descuidem ni deixem de banda la inversió i modernització dels nostres mitjans materials i humans per prestar un dels millors serveis d’emergències que es poden prestar a Espanya en aquests moments».

Per a això, els comptes que s’han aprovat a la Diputació de Castelló inclouen tots els plans i projectes conjunts que està coordinant el Govern Provincial amb el Consell per millorar la resposta davant les emergències de tota la província.

272.000 euros per al Pla Provincial d’Helisuperfícies

Referent a això, el diputat de l’àrea ha posat èmfasi en la importància de dotar els bombers de la província de Castelló dels millors mitjans per combatre les emergències, especialment a les zones més inaccessibles de l’interior de la província amb l’ampliació del Pla Provincial de Helisuperfícies.

Per a això, en el pressupost de l’any que s’han consignat 272.493 euros que permetran complir amb el compromís de Javier Moliner d’ampliar el Pla Provincial d’Helisuperfícies amb noves plataformes.

Resposta sanitària en menys de 20 minuts

No en va, gràcies a la implementació d’aquestes noves plataformes, el Govern Provincial de garantir una resposta sanitària en menys de 20 minuts davant de qualsevol emergència que es produeixi en la província d’acord al compromís de la Diputació de construir el més eficient anell de seguretat en la nostra terra.

Cal recordar que des que Moliner va impulsar aquest Pla Provincial d’Helisuperfícies ja estan en funcionament des de fa anys les plataformes d’Albocàsser, Atzeneta, Ballestar, Cortes d’Arenós, Montanejos, Morella, Todolella, Vall d’Alba, Vilafranca i Vilafermosa. Les més recents són la de la Salzadella, Sant Vicent de Piedrahita (Cortes d’Arenós) i està culminant també la de Llucena.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: