La Diputació de Castelló aprova el manteniment del transport regular de viatgers l’estiu que a Villamalur com a part de #Repoblem

D’acord a la prioritat de la Diputació de Castelló d’impulsar la igualtat d’oportunitats de tots els municipis de la província i treballar per revertir la situació de despoblació que viu bona part de l’interior de Castelló a través del seu programa #Repoblem, el Govern Provincial atendrà també aquest any la petició de l’Ajuntament de Villamalur i sufragarà el transport regular de viatgers amb periodicitat setmanal per connectar aquest municipi amb Onda durant els propers mesos de juliol, agost i setembre. Així ho ha aprovat en Junta de Govern la Diputació de Castelló, tal com ha informat la diputada provincial d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz.

“Treballem per ser útils i no cessarem en el nostre compromís d’ajudar els pobles a mantenir i millorar les seves oportunitats de futur. Deixar als nostres pobles sense línia regular de transport significaria arrabassar un recurs fonamental per mantenir la seva població, especialment la de major edat que no compten amb vehicle o amb familiars que puguin desplaçar-los quan així ho necessiten “.

Cal tenir en compte que la localitat de Villamalur, atenent a la seva ubicació geogràfica ia la precarietat dels seus recursos dotacionals, necessita de la prestació d’un servei de transport que, amb caràcter setmanal, possibiliti l’accés dels seus veïns fins a la localitat d’Onda . No trobant establerta aquesta línia de transport amb caràcter regular, la prestació d’aquest servei ho sufraga la Diputació a través d’un conveni de col·laboració amb el consistori.

En aquest sentit, Vicente-Ruiz ha recordat que “aquesta Diputació treballa per ser útil i igualar les oportunitats dels pobles de menys recursos amb els que més tenen, i si volem mantenir una província rica en patrimoni, en tradicions, en riquesa natural i potencial turístic, no podem abandonar l’interior a la seva sort i permetre que aquests pobles es converteixin només en residència de caps de setmana i estiu. Doncs per mantenir tota la seva riquesa és fonamental la població durant tot l’any “.

El transport, servei clau per al manteniment de la població

Cal assenyalar que la Diputació ha incorporat a més al seu programa Repoblem el servei de Transport Rural amb Fins Metges, que garanteix el transport de les persones grans a les seves visites mèdiques en els municipis de menys de 5.000 habitants, incidint en la importància de dotar de servei de transport eficaç als pobles més petits i allunyats de les ciutats per motivar la permanència de la seva població en ells.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: