La Diputació de Castelló aposta per la Ruta del Sant Greal per a posar en valor els nou pobles de l’Alt Palància i l’Alt Millars pels quals travessa

La Diputació de Castelló forma part del comité de coordinació del la Ruta del Sant Greal de la Comunitat Valenciana que s’acaba de constituir, un itinerari turístic impulsat per la Generalitat Valenciana a través de Turisme Comunitat Valenciana, basada en el Projecte Europeu Cultural i Patrimonial Holy Grail Route. Un acte al qual ha assistit la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí. La ruta, que parteix de la localitat d’Osca de San Juan de la Peña i acaba en la catedral de València, passa per nou localitats pertanyents a les comarques de l’Alt Millars i l’Alt Palància: Cirat, Montanejos Jérica, Caudiel, Barracas, Segorbe, Soneja, Altura i Navajas.

Segons explica la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, “es tracta d’un projecte que ens acosta a un passat mil·lenari amb el qual podrem conéixer millor la nostra història cultural, i que gira entorn de la tradició del Sant Greal de l’últim sopar”. “Una iniciativa que va en la línia de les polítiques que impulsa la Diputació de Castelló per a posar en valor l’important patrimoni natural, cultural i artístic amb el qual compta la província de Castelló, des del convenciment que representa una via molt interessant per a generar activitat econòmica i fixar població al territori”.

La llegenda

El Greal és la relíquia més important coneguda. Ha sigut protagonista de les Croades, del secret templer i ha inspirat les llegendes del rei Arturo o Parsifal. La llegenda del Sant Greal, recreada al cinema, la literatura, la música i la pintura, gira entorn d’una copa que va eixir de Jerusalem i va ser venerada a la Roma del segle III, fins que assetjada per la persecució dels cristians va ser traslladada a terres d’Aragó per ordre de Sant Lorenzo, culminant el seu recorregut en 1432 en la catedral de València, de la mà d’Alfons V el magnànim. Va realitzar un llarg viatge replet d’avatars, lluites i intrigues, amb el qual s’ha conformat un dels llegats espirituals més importants d’Europa.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: