La Diputació de Castelló aporta la seva experiència a la xarxa d’entitats locals per la transparència

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló ha participat aquest matí a la II Assemblea General de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que ha tingut lloc a Madrid. Allà, l’Estratègia Provincial per i per a la Transparència de la Diputació de Castelló i l’Estratègia de Governança de Participació han tornat a ser referents en les seves pràctiques en matèria de Govern Obert per qüestions com la contractació pública, la publicitat de tota la informació de forma accessible a través del Portal de Transparència, i la reutilització de dades i informació al servei de la societat a través del seu canal d’Open Data.

El diputat de Transparència, Luis Martínez, al costat del responsable de l’àrea d’Innovació Pública de la Diputació han participat en diversos dels grups convocats a aquesta assemblea explicant casos pràctics realitzats a Castelló. Martínez ha destacat que “estem aquí perquè la transparència és un dels treballs prioritaris i línies estratègiques que el president Moliner ha marcat en el seu treball durant tota la seva trajectòria al capdavant del Govern Provincial. Per això, la Diputació està considerada en aquest moment com una de les més transparents en l’àmbit nacional. En aquest fòrum, estem participant proposant línies de treball que han estat reeixides i que pensem que poden servir d’exemple a altres institucions al servei del ciutadà “.
Cal tenir en compte que el consens entre els cinc grups polítics amb representació a la Diputació, així com la coordinació del Govern provincial amb la Generalitat i els municipis en aquest tema són també destacables en el procés que ha pres la Diputació per esdevenir un Govern transparent que dóna comptes a diari de la seva gestió als ciutadans de la província.
Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació
Aquesta Xarxa d’Entitats Locals per la Transparencua i la Participació constituïda per la FEMP neix amb la finalitat de promoure la innovació i millora permanent de la relació entre els governs locals i els ciutadans sota els principis del Govern Obert i mitjançant l’intercanvi d’experiències, el aprenentatge permanent, treballant en xarxa i desenvolupant projectes.
Cal recordar que els seus valors inspiradors són la integritat, la voluntat de recerca de solucions, la col·laboració i l’intercanvi, l’aprenentatge i l’aposta per la innovació social.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: