La Diputació de Castelló amplia la promoció del CRU a València i Alacant per a involucrar els arquitectes en l’ús de la ceràmica

La Diputació de Castelló s’ha proposat exportar el Concurs de Regeneració Urbana més enllà d’Almenara. Per primera vegada, el departament de Promoció Ceràmica ha presentat les bases del certamen degà de l’urbanisme amb ceràmica en els col·legis oficials d’arquitectes de València i Alacant. És la fórmula plantejada pel diputat de l’àrea, Ximo Huguet, per a promocionar el CRU fora de la província i, alhora i molt més important, introduir la ceràmica dins els plans de treball dels professionals de l’arquitectura valencians. «La ceràmica ha demostrat que és el millor revestiment per als nostres carrers i places i ho hem d’aprofitar perquè les nostres empreses creisquen en vendes i ocupació».

El CRU V segueix amb el seu full de ruta i buscara ara els projectes per a renovar la imatge i recuperar la funcionalitat dels 42 espais presentats prèviament pels ajuntaments de Castelló. Com marquen les bases, els dissenys hauran de tindre la ceràmica com a element central. Els dos plantejaments que s’alcen amb la victòria es materialitzaran l’any que ve gràcies a una inversió de 450.000 euros -a dividir entre dos- a càrrec del Pla Ceràmica 2023 de la Diputació de Castelló. «Amb el CRU pretenem convertir els nostres pobles en grans aparadors de les noves possibilitats de la ceràmica. Volem que el món es fixe i aposte decididament pel taulell ‘made in Castelló», ha afegit Huguet. El diputat ha recordat també que l’estudiantat dels graus d’arquitectura i enginyeria podran participar en la nova modalitat CRU [E].

Les propostes podran presentar-se per les vies habituals fins al 20 de maig. El veredicte del jurat es farà públic l’1 de juliol en una gala que se celebrarà al Palau Gòtic de Sot de Ferrer.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: