Més notícies

La Diputació de Castelló activa vols de fumigació a les zones de marjal de la província per a evitar l’aparició de mosquits

La Diputació Provincial ha iniciat aquest dilluns la fumigació de les marjals costaneres de Castelló per a previndre la proliferació de mosquits a causa de les fortes pluges registrades a la província aquesta setmana passada. Les actuacions s’estan realitzant en tot moment per mitjans aeris “perquè la seua efectivitat siga la màxima possible, ja que estem parlant d’un tractament que comprén una extensió de milers d’hectàrees i que precisa de molts celeritat perquè no eclosionen els ous”, ha explicat la diputada de Medi Natural, María Jiménez.

 

Des de primera hora del matí, l’empresa adjudicatària del servei de fumigacions està procedint a arruixar les zones negades compreses entre les marjals de Peníscola i d’Almenara. En concret, els vols s’estan realitzant en aquells emplaçament naturals que compten amb plans de vols autoritats per Conselleria, que són Almenara, la Llosa, Moncofa, Borriana, Cabanes, Torreblanca i Peníscola. La previsió és que els treballs finalitzen entre hui i demà dimarts.

 

Perquè les fumigacions donen bons resultats “estem utilitzant un tractament biològic plaguicida totalment respectuós amb el medi ambient”. Es tracta, segons ha especificat Jiménez, d’un mètode basat en la bactèria ‘bacillus thuringiensis’, que s’encarrega d’eliminar les larves i els ous de mosquits amb “una efectivitat del 98%”.

 

LA LLUITA CONTRA EL MOSQUIT NO DESCANSA

Jiménez ha destacat que el Pla Provincial contra els Mosquits no només desenvolupa la seua activitat en els mesos més calorosos, generalment a l’estiu, sinó que s’estén al llarg de l’any. “Durant els 12 mesos de l’any tenim actiu un sistema de vigilància a peu de camp per a detectar la presència de larves en zones d’aigua estacada, el que ens permet actuar de forma ràpida, decisiva i coordinada, com així ho hem fet hui”.

 

Cal fer esment a que la institució provincial treballa també colze a colze amb els ajuntaments, els quals disposen de les competències de lluita contra el mosquit, “per tal de a garantir l’èxit de les estratègies de control dels mosquits i que aquests no es convertisquen en un problema de salut pública”. Per això, ha dit, “tenim a disposició de tots els municipis els nostres tècnics, qui, periòdicament, elaboren informes de situació perquè els consistoris sàpiguen quan i com actuar per a eliminar els mosquits als seus termes municipals“.

 

UN MILIÓ D’INVERSIÓ EN 2020

Per a la lluita contra els dípters, la Diputació inverteix aquest 2020 la quantitat d’1 milió d’euros. Per a reforçar el dispositiu de resposta, durant aquest exercici al dispositiu mecànica habitual s’han afegit un vehicle amfibi, que permet intensificar els tractaments al poder actuar dins l’aigua, i un camió amb braç, que possibilita l’aplicació del mateix a llarga distància.

________________________

 

 

Informació i Foto: Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint