La Diputació de Castelló activa el CRU 2021 amb 400.000 euros perquè els municipis renovin espais degradats amb ceràmica de Castelló

La Diputació de Castelló ha arrencat aquest dimecres una nova edició del seu consolidat Concurs de Regeneració Urbana (CRU) fent una crida a tots els ajuntaments de la província a que presentin propostes d’espais urbans degradats que aspiren a ser remodelats amb ceràmica castellonenca.

La dinàmica de l’concurs, com en anys anteriors, es manté inalterada: durant el termini d’un mes -a comptar des avui- es podrà sol·licitar la participació a través de la seu electrònica provincial. L’únic requisit per formar part de l’CRU és que el terreny plantejat sigui de titularitat municipal.

En una segona fase, tots els emplaçaments presentats s’exposaran públicament perquè els equips d’arquitectura i enginyeria presentin les seves propostes de reforma. La protagonista principal d’aquestes intervencions ha de ser ceràmica ‘made in Castelló’, tal com consta a les bases. Si es compleixen els terminis, aquesta segona convocatòria s’obrirà coincidint amb l’entrada a la primavera. El veredicte amb els dos plantejaments guanyadors es coneixerà abans de l’estiu.

En aquesta edició, la quarta, es manté el pressupost de 400.000 euros per executar els projectes que s’alcin amb l’anhelada victòria, a raó de 200.000 euros per a cada municipi. A aquesta quantitat s’ha de sumar els 50.000 euros en concepte d’ajudes per a la redacció dels plans d’obra i coordinació.

El president de la Diputació, José Martí, ha reconegut “sentir passió” pel CRU i ha assenyalat que la seva renovació any rere any és “la millor prova que aquest equip de govern creu en la ceràmica i en el seu potencial fora de les quatre parets de la llar “. Al seu parer “és imprescindible que donem suport institucional a l’ús de la rajola en entorns fins ara poc explorats per tal de fomentar la seva visibilitat i la diversificació del producte”.

Martí ha recordat que obrir-se a nous productes “és garantia de creixement econòmic i prosperitat”, per aquesta mateixa raó “continuarem apostant per iniciatives que treballin la innovació en el sector, com el mateix CRU i els premis ‘Som Ceràmica’ a la innovació en productes ceràmics urbans “.

Per la seva banda, el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha animat a tots els consistoris castellonencs a que no deixin passar l’oportunitat que la Diputació els brinda per recuperar per a ús públic espais fins ara totalment degradats o desaprofitats. Huguet ha destacat que “amb el CRU també perseguim el foment de l’obra pública com a mesura per a la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball”.

OBRES A SANT RAFAEL DEL RIU

El nou parc de la Memòria de Sant Rafael de l’Riu, projecte guanyador de l’CRU II, encara aquest mes de febrer la recta final de les seves obres, que s’han focalitzat en recuperar els vells safareigs del municipi i reintegrar-los en la trama urbana amb nous espais per a l’ús i gaudi de l’veïnat. En total suposa una inversió provincial de 180.000 euros.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: