La Diputació d’Alacant subvenciona amb 400.000 euros més de 300 actuacions musicals i escèniques a la província

La Diputació d’Alacant ha repartit aquest any 400.000 euros a la campanya de difusió de música i teatre que es distribuiran entre 134 localitats de la província. Aquesta línia de subvencions impulsada des de làrea de Cultura està destinada a la realització desdeveniments musicals i escènics.

La resolució d’aquests ajuts permetrà realitzar aquest any un total de 314 actuacions programades pels municipis i les entitats locals menors beneficiàries, cadascun dels quals ha pogut sol·licitar fins a 3 accions. La proposta inclou espectacles de teatre infantil, teatre dadults, dansa, música, cinema, màgia i circ que han estat aprovats per acord de la Junta de Govern, atenent els períodes establerts.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat que s’han concedit aquestes subvencions al 100% de les administracions locals sol·licitants que han complert els requisits. La responsable provincial ha manifestat que “amb aquesta important inversió en cultura tornem a demostrar la nostra aposta per la descentralització afavorint el desenvolupament d´una extensa programació als nostres municipis variada i de qualitat que es podrà posar en marxa a partir d´ara, amb un calendari que establirà cada ajuntament”.

La convocatòria ha tingut en compte aquells municipis en risc de despoblament, els ajuntaments dels quals estaran exempts de qualsevol aportació econòmica. L’import del caixet de les propostes s’abonarà entre la institució provincial i els ajuntaments fins a la quantitat de 2.000 euros, segons la població de cada municipi reflectida a l’última dada de les xifres oficials del padró municipal publicades per l’Institut Nacional d’Estadística.

Parra ha explicat que “aquest any s’ha volgut estendre a tots els ajuts dirigits a municipis promoguts per l’àrea de Cultura criteris que afavoreixin les poblacions més petites, amb especial interès en aquelles que estan en risc de despoblament”. Segons la diputada, “garantim així que ciutats i pobles disposin de recursos per desenvolupar propostes culturals a mida, independentment de la seva mida, per al gaudi de tots els alacantins”.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: