La Diputació d’Alacant sol·licita fons Next Generation per a la rehabilitació de la Llar Provincial ‘Antonio Fernández Valenzuela’

La Diputació d’Alacant ha sol·licitat finançament europeu per a les obres de rehabilitació de la piscina coberta i la Residència de Majors de la Llar Provincial ‘Antonio Fernández Valenzuela’, unes actuacions impulsades per la institució provincial que requereixen un pressupost que supera els 4,5 milions d’euros. Els projectes inclouen la reforma per a la millora de l’accessibilitat, l’habitabilitat i l’eficiència energètica dels dos immobles.

El diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, ha explicat que les ajudes han estat sol·licitades en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Risiliència i dins del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics, que preveu una inversió de 600 milions d’euros per a entitats locals.

“Des de la Diputació d´Alacant estem treballant per impulsar actuacions que afavoreixin l´estalvi energètic i la inclusió social i en aquesta línia s´emmarca el projecte de rehabilitació de la Llar Provincial”, ha assenyalat González de Zárate.

Residència de Majors

En el cas de la Residència de Majors, amb 125 places, l’obra per a la qual se sol·licita ajuda, amb un pressupost total de 2,9 milions d’euros, contempla la millora de l’envolupant climàtic de l’edifici, així com de les instal·lacions de climatització i aigua calenta sanitària, introduint aerotèrmia per obtenir un estalvi del 85% d’energies no renovables i suprimint totalment el consum de les fòssils.

A més, també s’emprenen treballs de millora de l’accessibilitat -substitució de fusteries en accessos-, d’habitabilitat -instal·lació de para-sols-, de seguretat -paviments antilliscants, substitució de serralleries a terrasses- i de conservació tant d’estructura com de tancaments.

Piscina coberta

D’altra banda, el projecte de rehabilitació de la piscina coberta requeriria un pressupost d’1,5 milions d’euros i persegueix la millora mitjançant una actuació integral que en garanteixi la sostenibilitat i la mantenibilitat. D’aquesta manera, es preveu reduir un 60% el consum energètic gràcies a la incorporació d’energia fotovoltaica i s’elimina l’ús de combustibles fòssils (gas), substituint-lo per aerotèrmia. Així mateix, s’aïllarà el got de la piscina i es millorarà l’envolupant de l’edifici (coberta, fusteria, vidres, etc), cosa que reduirà les necessitats tèrmiques.

D’altra banda, es millorarà l’accessibilitat dels espais mitjançant la creació de vestuaris accessibles per a nens i la incorporació d’un ascensor hidràulic per al gimnàs i sales multiús, un elevador submergible per a la piscina coberta i una rampa per a l’exterior. A més, s’incorporarà un sistema de gestió de torns i reserves de classe per a més control.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: